Booking Frankrijk

Vakantie in Straatsburg, Frankrijk

Tips voor een vakantie in Straatsburg

Straatsburg vakantieEen vakantie in Straatsburg beleef je in het symbolische hart van het moderne Europa. De stad op de grens van Frankrijk en Duitsland is eeuwenlang gevormd door deze beide landen, wat heeft geresulteerd in een fascinerende Frans-Duitse mix van cultuur, taal, architectuur en gastronomie. In het verleden stonden beide landen geregeld als vijanden tegenover elkaar, maar na de Tweede Wereldoorlog ontstond een hechte Frans-Duitse samenwerking waar Straatsburg goed onder gedijt. Het meest krachtige symbool hiervan is de Jardin des Deux Rives net ten oosten van Straatsburg, een internationale tuin van 60 hectare op het breukvlak van de grens en een vriendschapsbrug over de Rijn die Frankrijk en Duitsland met elkaar verbindt.

De hoofdstad van de Elzas is ook een van de meest aantrekkelijke en romantische steden van Frankrijk, met zijn grachten en smalle steegjes, het prachtige middeleeuwse centrum, het uitgebreide culturele leven en de rijke keuken. Alleen al het Grande Île – het grote eiland – is een vakantie waard op dit kruispunt in het hart van Europa. In dit charmante gebied vind je de gotische kathedraal, vier oude kerken en het Paleis Rohan, de voormalige residentie van de prins-bisschoppen. De monumenten tonen de verandering van Straatsburg van de vijftiende tot de achttiende eeuw. Dat is dus ook een reden dat het Grande Île in 1988 is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Vandaag de dag mengt Straatsburg zijn middeleeuwse wortels met een dynamische, moderne en internationale uitstraling. De schilderachtige bruggen en grachten, vakwerkhuizen en gezellige smalle straatjes in het centrum staan in schril contrast met de moderne strakke lijnen van de Europese instellingen in het noordoosten van de stad.

Straatsburg is progressief en leefbaar met een jonge, levendige mix van Eurocraten, artiesten en intellectuelen. De stad heeft een van de grootste universiteiten van Frankrijk, met liefst 42.000 studenten. Het is de thuisbasis van École Nationale d’Administration, die beruchte kweekschool voor vlammende politici. Ook het milieu staat er in hoog aanzien: voetgangers, fietsers en trams krijgen er alle ruimte. De Strasbourgeoisie hebben genoeg om trots op te zijn. Trek voor een vakantie een paar dagen uit om alles te ontdekken, en vergeet niet te proeven van de choucroute (of sauerkraut).

Bezienswaardigheden in Straatsburg

Kathedraal in Straatsburg, FrankrijkStraatsburg staat nu vooral bekend als zetel van het Europees Parlement, maar de stad aan de Rijn kent ook een 2000 jaar oude geschiedenis. Straatsburg heeft schilderachtig geplaveide straatjes, een van de beroemdste kerken van Frankrijk en prachtige musea voor kunsten, archeologie en traditionele Elzasser ambachten. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Straatsburg

Voor meer informatie over een vakantie in Straatsburg kun je contact opnemen met het Office de Tourisme de Strasbourg: www.otstrasbourg.fr

Voor het laatst bijgewerkt op 4 oktober 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Straatsburg, Frankrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam