Museum voor Schone Kunsten, Boedapest, Hongarije

De beste bezienswaardigheden in Boedapest

Gevel van Museum voor Schone Kunsten, BoedapestHet Museum voor Schone Kunsten (Szépművészeti Múzeum – Museum of Fine Arts) beheert sinds de opening in 1906 de belangrijkste collectie internationale schilderijen en beeldhouwwerken in Boedapest. De verzameling bevat meer dan 120.000 kunstwerken uit alle Europese perioden, uit Egypte en uit de oudheid. In het museum hangen werken van meesters als Rembrandt, Frans Hals, Chagall, Velázquez, El Greco, Monet en Cézanne. Het heeft de grootste collectie Spaanse kunst buiten Spanje. Veel Hongaarse kunst is er niet te zien, daarvoor moet je naar de Hungarian National Gallery.

Een van de hoogtepunten is het beeldhouwwerk van een man te paard dat gemaakt zou zijn door Leonardo da Vinci. Sommige kunsthistorici twijfelen echter of de sculptuur inderdaad van de hand is van de beroemde Italiaanse beeldhouwer en uitvinder. Onderzoek wees uit dat het beeldhouwwerk waarschijnlijk wel uit de zestiende eeuw komt, maar mogelijk later dan 1519, Leonardo’s sterfjaar.

Het Museum voor Schone Kunsten is gevestigd in een neoclassicistisch gebouw met 23 zalen en is het grootste kunstmuseum van Hongarije. Het museum is sinds februari 2015 gesloten voor een grootschalige renovatie. De heropening staat gepland in maart 2018. Adres: Dózsa György út 41, Boedapest. Metrostation: Hősök tere (metrolijn M1). Website: www.szepmuveszeti.hu

Museum voor Schone Kunsten, Boedapest

Voor het laatst bijgewerkt op 3 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Museum voor Schone Kunsten in Boedapest, Hongarije, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Museum of Fine Arts, Budapest; Flickr.com/Lukes_photos.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam