Overnachten en hotels in Boedapest, Hongarije

Four Seasons Hotel Gresham Palace in Boedapest, Hongarije
Four Seasons Hotel Gresham Palace in Boedapest.

Boedapest heeft een ruime keuze aan honderden hotels, pensions, appartementen, hostels en bed & breakfasts. Tijdens de communistische tijd waren de mogelijkheden om te overnachten nog erg schaars, maar de laatste jaren hebben vele nieuwe hotels en pensions de deuren geopend. Tegelijkertijd zijn veel voormalige communistische hotels gerenoveerd en aangepast aan de moderne tijd.

Overnachten in Boedapest is zeker betaalbaar, je vindt hotels en hostels in alle prijsklassen. De hoofdstad van Hongarije heeft een dozijn 5-sterrenhotels, waarvan een groot deel behoort tot de grote internationale hotelketens. De meeste luxe hotels hebben een thermaal bad, waar Boedapest om bekendstaat.

Een van de beste luxe hotels is het Four Seasons Gresham Palace, dat geopend is in 2004. Het elegante hotel is gevestigd in een van de mooiste Art Nouveau-gebouwen van Europa. Het ligt vlakbij de Kettingbrug, de oudste brug over de Donau. De Hongaarse hoofdstad telt zo’n tachtig 4-sterrenhotels, die goedkoper zijn maar vaak dezelfde kwaliteit en service bieden als de 5-sterrenhotels.

Goedkoop overnachten in Boedapest

Voor goedkoop overnachten in Boedapest kun je terecht in kleinere 2- en 3-sterrenhotels en pensions, waarvan een deel in handen is van een familie. Je kunt hier een hotelkamer krijgen vanaf ongeveer 50 euro per nacht. Je vindt ze zowel in het centrum als in de groene heuvels aan de Buda-kant van de stad.

Voor de laagste prijzen kun je het beste overnachten in een hostel of een appartement (als je langer in Boedapest verblijft). Een van de plekken met goede beoordelingen is het Goat Hostel, vlakbij de Váci-winkelstraat en andere bezienswaardigheden in Boedapest. Het hostel heeft nog geen eigen website.

Voor het laatst bijgewerkt op 2 april 2015.

Foto © depositphotos.com/phil_bird.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam