Echt Ierland

Guinness Storehouse, Dublin, Ierland

De beste bezienswaardigheden in Dublin

Guinness Storehouse in DublinHet Guinness bier – ook wel de champagne van Dublin genoemd – is onlosmakelijk verbonden met de Ierse hoofdstad. Arthur Guinness maakte zichzelf in 1759 onsterfelijk toen hij het eerste pintje brouwde en de kiem legde voor de grootste brouwerij ter wereld die zich op één soort bier heeft toegelegd. Eeuwenlang hielp de productie van Guinness de economie van Ierland ondersteunen.

De brouwerij zelf is niet toegankelijk, maar wel het Guinness Storehouse. Dit bakstenen pand uit 1904 was bedoeld voor de opslag van gistingstanks, maar toont tegenwoordig weinig gelijkenis met het doel waarvoor het ooit werd gebouwd. Het is nu een museum met een atrium in de vorm van een groot bierglas dat bezoekers op zes etages alles vertelt over de geschiedenis van het beroemde stout bier. Je leert meer over het brouwproces en hoe het bier zijn zwarte kleur krijgt, de Guinness-familie en de vormgeving van de flessen en blikjes door de jaren heen. In de lobby zie je het originele leasecontract voor de locatie van de bierbrouwer in Dublin, voor een gigantische termijn van liefst 9000 jaar.

De tour eindigt op de bovenste etage met een gratis pint van het legendarische zwarte spul in de Gravity Bar met een mooi 360 graden uitzicht over Dublin (vooral bij zonsondergang). Het zou je eerste stop moeten zijn voor een lange tocht langs de vele pubs in de stad. De Guinness is een van de populairste bezienswaardigheden van Dublin, wat gezien de vele liefhebbers van Ierlands nationale drank niet zo verwonderlijk is. Adres: St James’s Gate, Ushers, Dublin 8, Ierland. Website: www.guinness-storehouse.com

Guinness bier in Dublin

Voor het laatst bijgewerkt op 2 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Guinness Storehouse in Dublin, Ierland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam