Echt Ierland

Trinity College, Dublin, Ierland

De beste bezienswaardigheden in Dublin

Trinity College in DublinTrinity College is de oudste universiteit van Ierland, opgericht in 1592. Het is een van ‘s werelds beroemdste bolwerken van geleerdheid, waar je kunt dwalen tussen de geesten van beroemde intellectuelen en kunstenaars van weleer. Onder anderen Jonathan Swift (de schrijver van Gulliver’s Travels), Bram Stoker (de bedenker van Dracula), Oscar Wilde en Samuel Beckett behoren tot de baanbrekende denkers en schrijvers die aan Trinity College studeerden. De universiteit ligt midden in het centrum van Dublin en is een oase van rust. Na het passeren van de poort wordt je direct teruggebracht in de tijd, met smetteloze groene gazons en gebouwen uit de 18e en 19e eeuw die het gevoel van een serene academische wereld oproepen.

Trinity College staat bekend om zijn uitzonderlijke collectie culturele schatten. Het hoogtepunt is het Book of Kells, een middeleeuws manuscript uit het jaar 800 dat te zien is in de prachtige oude 18e eeuwse bibliotheek. Het Book of Kells is het belangrijkste boek van Ierland. Het rijk versierde manuscript, geschreven door Keltische monniken, gaat over de vier evangeliën van het leven van Jezus Christus en is bijzonder door de uitmuntende westerse kalligrafie. Een ander bijzonder object is de oudste harp van Ierland, waarschijnlijk daterend uit de 15e eeuw. In 1922 voerde de Ierse regering het middeleeuwse muziekinstrument, dat ook bekendstaat als Brian Boru’s Harp, in als officieel symbool. Het staat sindsdien afgebeeld op het wapen van Ierland.

Voor het bekijken van het Book of Kells en de harp op de permanente tentoonstelling en rondleidingen in Trinity College moet je een kaartje kopen. De tentoonstellingsruimte is elke dag geopend. De campus is gratis te betreden, ideaal als je even wilt relaxen op een mooie dag. Adres: College Green, South Central Dublin, Dublin 2, Ierland. Website: www.tcd.ie

Poort van Trinity College in Dublin

Voor het laatst bijgewerkt op 2 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Trinity College in Dublin, Ierland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam