IJsland met Voigt Travel

Fallusmuseum van IJsland, Reykjavik

De beste bezienswaardigheden in Reykjavik

Het is geen grap, maar een serieus museum over het mannelijk geslachtsdeel. In het Fallusmuseum van IJsland (The Icelandic Phallological Museum) kun je meer dan 280 verschillende penissen bewonderen. Je ziet vooral exemplaren van zoogdieren en zeedieren die in IJsland voorkomen, waaronder de penissen van zeventien verschillende soorten walvissen. Zo hangt er een fallus van de blauwe vinvis, het zoogdier is met het langste geslachtsapparaat: de fallus kan een lengte bereiken van liefst 2,5 meter. Bij een ejaculatie komt er zo’n 20 liter sperma vrij. Naast de IJslandse exemplaren zijn er ook enkele penissen te zien van exotische dieren, zoals de zebra en de tijger.

In de collectie zit één geslachtsdeel op sterk water van de homo sapiens. De IJslandse bergbeklimmer, avonturier en vrouwenversierder Páll Arason doneerde zijn piemel. Na zijn dood in 2011 belandde het in de museumverzameling. De nog levende houders van ‘s werelds grootste en kleinste fallus hebben via hun testament beloofd hun exemplaren na hun overlijden ook aan het museum te doneren. In het Fallusmuseum kun je overigens ook de penis bekijken van een trol, de kerstman en een zeemeerman.

Het Fallusmuseum is het enige ‘piemelmuseum’ ter wereld en naar eigen zeggen opgericht om op een serieuze en wetenschappelijke manier studie te kunnen doen op het gebied van phallology, een oude wetenschap in de academische wereld wat onderbelicht is geraakt. Je vindt het museum aan het oostelijke einde van Laugavegur, de belangrijkste winkelstraat van Reykjavik. Het is niet heel groot, in zo’n 1½ uur heb je alle piemels wel gezien. Na je bezoek kun je in de souvenirwinkel nog een aardigheidje meenemen, zoals een flesopener of een peper- en zoutvaatje in de vorm van een penis. The Icelandic Phallological Museum is elke dag te bezoeken tussen 10.00 en 18.00 uur. Adres: Laugavegur 116, 105 Reykjavík, IJsland. Website: www.phallus.is

Voor het laatst bijgewerkt op 29 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Fallusmuseum van IJsland in Reykjavik, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Wereldreizigersclub.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam