Booking Kroatië

Amfitheater van Pula, Istrië, Kroatië

De beste bezienswaardigheden in Pula

Amfitheater PulaHet Amfitheater is een niet te missen bezienswaardigheid in Pula. Het bouwwerk behoort tot de zes grootste nog bewaard gebleven amfitheaters ter wereld, waar 22.000 toeschouwers de gladiatorengevechten konden aanschouwen. De bouw is in de eerste eeuw begonnen onder keizer Augustus en werd afgerond onder de leiding van keizer Vespasianus. Waarom de Romeinen zo’n groot amfitheater lieten bouwen in het relatief kleine Pula (met slechts 5000 inwoners), heeft niemand ooit begrepen.

De ellipsvormige arena werd tot de vierde eeuw gebruikt, en verviel daarna tot een steengroeve. Niettemin is de buitenste ring van drie verdiepingen nog goed bewaard gebleven. De 33 meter hoge buitenmuren staan nog opmerkelijk fier overeind en vormen een prachtig decor voor de concerten die hier in de zomer plaatsvinden. Slechts een klein deel van de stoelen is nog intact, maar je kunt wel enkele tunnels bekijken waar leeuwen en christenen werden vastgehouden voordat ze hun dood tegemoet traden. In de kelder is een tentoonstelling over wijn en olijfolie in het oude Istrië. Je vindt het amfitheater iets ten noorden van het centrum. Het immense monument met de grijze aan elkaar verbonden bogen is makkelijk te vinden, aangezien zijn silhouet de skyline van Pula domineert. Adres: Scalierova ul. 30, PulaWebsite: www.ami-pula.hr

Amfitheater van Pula vanuit de lucht

Voor het laatst bijgewerkt op 18 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Amfitheater van Pula, Kroatië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's Wereldreizigersclub; Pula Tourism.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam