NOVASOL Vakantiehuizen in Kroatië

Vakantie in Pula, Istrië, Kroatië

Tips voor een vakantie in Pula

Pula vakantieEen vakantie in Pula beleef je in de grootste stad op het groene schiereiland Istrië. De havenstad vormt een spectaculaire toegangspoort tot het verleidelijke, kristalheldere water van de Adriatische Zee. Gelegen op het zuidelijkste puntje van het schiereiland, bekend geworden als ‘het nieuwe Toscane’ vanwege de oude ruïnes en bovenop heuvels gelegen middeleeuwse stadjes, beschikt Pula over een rijk en gevarieerd cultureel erfgoed. De stad in Kroatië wordt geroemd om zijn prachtig bewaard gebleven Romeinse amfitheater en het Forum, dat een prachtig decor vormt voor een ontspannen wandeling van de oude stad naar de haven.

De stad is al meer dan 3000 jaar oud, maar de Romeinen hebben Pula pas goed op de kaart gezet toen ze aankwamen in 177 voor Christus en er tempels, theaters en triomfbogen hebben achtergelaten. Tijdens de Venetiaanse heerschappij werd de stad nogal verwaarloosd, maar Pula beleefde een tweede bloeiperiode aan het einde van de negentiende eeuw. Het Habsburgse Rijk besloot toen dat de stad de thuisbasis zou zijn van de Oostenrijks-Hongaarse marine. In 1904 en 1905 woonde James Joyce in Pula, maar de beroemde Ierse schrijver vond de stad eerder een achterbuurt van de nabijgelegen Italiaanse stad Triëst.

Pula is tegenwoordig een boeiende combinatie van een bedrijvige havenstad en een onbezonnen resort aan de Rivièra. In de haven wordt door de kranen jaarlijks een miljoen ton aan goederen overgeslagen, terwijl verderop in het oude centrum toeristen op terrasjes zitten. Pula heeft uitstekende restaurants en ook de kunstscene is de laatste jaren verrijkt met festivals en nieuwe tentoonstellingsruimtes. Als je in Istrië op vakantie bent, is het zeker de moeite waard een dagje naar Pula te gaan.

Bezienswaardigheden in Pula

Amfitheater PulaHet Amfitheater is een niet te missen bezienswaardigheid in Pula. Het bouwwerk behoort tot de zes grootste nog bewaard gebleven amfitheaters ter wereld. Maar Pula heeft ook andere attracties en musea die je herinneren aan de Romeinse tijd. Kinderen komen aan hun trekken in een aquarium. Lees hier meer over bezienswaardigheden in Pula

Reizen naar Pula

Voor een vakantie kun je makkelijk naar Pula reizen. De stad heeft een eigen luchthaven, Pula International Airport (PUY). Het vliegveld ligt ongeveer 5 kilometer ten oosten van de havenstad. Croatia Airlines vliegt één keer per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Pula. In het vakantieseizoen verzorgen Transavia en TUIfly chartervluchten van Amsterdam naar Pula.


Voor meer informatie over een vakantie in Pula kun je kijken op de website van het toeristenbureau: www.pulainfo.hr

Voor het laatst bijgewerkt op 16 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Pula, Kroatië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam