Booking Luxemburg

Tips voor een vakantie met kinderen in Luxemburg

Zelfs het kleine Luxemburg is ideaal voor een vakantie met kinderen. In pittoreske dorpjes kunnen ze op speurtocht door de smalle straatjes, in de hoofdstad Luxemburg-Stad kunnen ze letterlijk de eeuwenoude geschiedenis opsnuiven en in kastelen kunnen ze hun fantasie over ridders en prinsessen tot leven laten komen. Luxemburg heeft leuke pretparken, attracties en speelplaatsen voor kinderen en in de natuur zijn volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten. En niet onbelangrijk: het land is superveilig voor kinderen! Je hoeft maar een paar uurtjes te rijden om je kinderen een onvergetelijke vakantie in Luxemburg te bezorgen.

Hier hebben we enkele tips op een rij gezet voor een vakantie met kinderen in Luxemburg.

Bezoek een kasteel in Luxemburg

Luxemburg heeft meer dan honderd kastelen, waarvan vele nog de sfeer oproepen van de middeleeuwen. Enkele kastelen zijn geopend voor het publiek en met kinderen is het heerlijk om rond te dwalen door de koele gangen en de wachttorens te beklimmen. Een van de bekendste en grootste is het kasteel van Vianden, dat je al van een grote afstand ziet liggen. Hier is ook een leuke stoeltjeslift die je naar de top van de heuvel brengt. Het kasteel van Beaufort heeft een kerker én een martelkamer, dat garantstaat voor een griezelervaring met je kinderen. Hoog boven het noordelijke dorp Clervaux torent een wit kasteel uit de 15e eeuw, dat een roemrucht verleden achter zich laat.

Bezoek een museum in Luxemburg Stad

Er is geen man overboord als het gaat regenen tijdens je vakantie. Neem je kinderen dan mee naar Luxemburg Stad. In de hoofdstad zijn genoeg leuke musea waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Een van de favorieten bij kids is het Natuurhistorisch Museum, met zijn opgezette dieren, fossielen, botten en skeletten. Het Tram- en Busmuseum is een gigantische hal waar kinderen zelf trams en bussen kunnen besturen. Het Postmuseum van Luxemburg heeft een verbluffende verzameling oude postzegels (en een oude postkoets). Indrukwekkend zijn de Kazematten, een enorm ondergronds netwerk van gangen en tunnels waar vroeger duizenden soldaten met hun paarden zaten verscholen. Veel musea in Luxemburg Stad liggen op loopafstand van elkaar.

Bezoek een pretpark of dierentuin in Luxemburg

Kinderen beleven natuurlijk een toptijd in een pretpark of dierentuin. Dit soort attracties zijn er genoeg te vinden in Luxemburg. Iets ten zuiden van de hoofdstad ligt Parc Merveilleux, de enige echte dierentuin van het land. Maar het is ook een sprookjesbos en een speelpark. Er zijn geen olifanten of leeuwen, maar wel apen uit Madagascar en fruitvleermuizen uit Egypte. Kinderen kunnen ook klimmen en klauteren of verdwalen in een doolhof. Les Thermes is een zwembad met kunstmatige golven, verschillende glijbanen en andere waterattracties. En in het wijnstadje Grevenmacher vind je een tropische vlindertuin met honderden exotische vlinders.

Ga wandelen en fietsen met kinderen in Luxemburg

Als je actief wilt zijn, is er met kinderen van alles te doen in Luxemburg. Het land heeft in de natuur en de bossen talloze routes uitgezet voor wandelen, fietsen of mountainbiken. Je vindt verschillende wandelroutes in het natuurgebied Müllerthal, ook wel ‘Klein Zwitserland’ genoemd. De afstand varieert van 4 tot 12 kilometer. Ook met de kleintjes kun je een wandeling maken. Probeer bijvoorbeeld eens het 745 meter lange blotevoetenpad in het dorp Medernach. Hier doe je je schoenen uit en loop je met blote voeten over zand, boomschors, grind, gras, mos, houtsnippers, stenen en kiezels. Luxemburg heeft meer dan 700 kilometer aan mountainbikeroutes, die je meenemen langs bossen, meren, bergen en markante rotsen. Een van de mooiste mountainbikeroutes leidt je rond het dorp Wiltz (11 kilometer).

Koop voor een familievakantie de Luxembourg Card

De Luxembourg Card is superhandig als je met kinderen naar Luxemburg op vakantie gaat. Met deze kaart krijg je gratis toegang tot meer dan 60 musea en toeristische attracties in Luxemburg en je mag gratis gebruikmaken van de trein en de bus. Er zijn speciale familiekaarten voor gezinnen met maximaal drie kinderen. De Luxembourg Card kun je aanschaffen voor één, twee of drie dagen. De prijs voor een dagkaart is € 28, terwijl een familiekaart voor drie dagen € 68 kost (prijzen in 2018). Je kunt de familiekaart voor vertrek aanschaffen op de website van Visit Luxembourg, het nationale toeristenkantoor van het land.

Voor het laatst bijgewerkt op 6 februari 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie met kinderen in Luxemburg, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; Musée national d’histoire naturelle Luxembourg; Flickr.com/Tristan Schmurr.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam