Reizen en vakantie in Luxemburg

Kerngegevens

– Oppervlakte: 2600 vierkante kilometer (een vijftiende deel van Nederland);
– Inwoneraantal: 570.252 (2015);
– Bevolkingsdichtheid: 219 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Groothertogdom;
– Hoofdstad: Luxembourg;
– Talen: Luxemburgs, Frans, Duits, Engels;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 99.000 (2015).

Bezienswaardigheden in Luxemburg Stad

Kathedraal van LuxemburgLuxemburg Stad, de hoofdstad van Luxemburg, is een belangrijk Europees en financieel centrum met tal van moderne gebouwen. Toch heeft Luxemburg Stad enkele bijzondere musea en bezienswaardigheden, waar je gemakkelijk een dag of twee kunt spenderen. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Luxemburg Stad

Overnachten in Luxemburg Stad

Hotels en overnachten in Luxemburg StadLuxemburg Stad is dan wel een relatief kleine hoofdstad, toch is er een groot aanbod aan accommodatie. Er zijn ruim 50 hotels en daarnaast kun je overnachten in talloze bed & breakfasts of in appartementen van particulieren. Lees hier meer over overnachten in Luxemburg Stad

Informatie over visum Luxemburg

Reizen en vakantie in LuxemburgStaatsburgers van Nederland en België kunnen met een paspoort of identiteitsbewijs zonder problemen Luxemburg bezoeken voor een vakantie, net zoals dat geldt voor de burgers van de andere lidstaten van de Europese Unie.

Voor het huren van een auto is een rijbewijs verplicht, maar dat hoeft niet persé een internationaal rijbewijs te zijn. Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Luxemburg in Den Haag.

Communicatie in Luxemburg

Internationaal toegangsnummer: +352.
Collect call naar Nederland: 800 200 31.
Alarmnummer ambulance, brandweer: 112.
Alarmnummer politie: 113.

Tijdsverschil met Luxemburg

Er is geen tijdsverschil tussen Luxemburg en Nederland. Luxemburg kent ook een zomertijd, van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober.

Elektriciteit in Luxemburg

De elektriciteit in Luxemburg is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt dezelfde stopcontacten als in Nederland, die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen. Een wereldstekker is dus niet nodig.

Foto depositphotos.com/jehoede
Share Button