Booking Luxemburg

Reizen naar Luxemburg

Reizen met het vliegtuig naar Luxemburg

Vliegen naar LuxemburgVanuit Nederland kun je gemakkelijk met het vliegtuig naar Luxemburg reizen. KLM vliegt de hele week en een paar keer per dag rechtstreeks van Amsterdam naar Luxemburg-Stad. De vliegtijd is ongeveer 1 uur.

Aéroport de Luxembourg (LUX) bij Luxemburg-Stad is de enige internationale luchthaven in het land. Het vliegveld, dat ook bekendstaat als Findel-Aéroport, ligt ongeveer 8 kilometer ten oosten van het centrum van de hoofdstad. Vanaf Aéroport de Luxembourg gaan vluchten naar bijna 70 bestemmingen in de wereld.

De luchthaven bestaat uit twee terminals. Reizigers kunnen via een overdekte verbinding wandelen tussen de terminals. Het vliegveld beschikt over geldautomaten, geldwisselkantoren, enkele duty free winkels, bars en een panoramarestaurant. Er is gratis wifi en in de aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven. Website: www.lux-airport.lu

Vervoer van de luchthaven naar Luxemburg-Stad

Je kunt naar Luxemburg-Stad met de bus of de taxi. Er bestaan plannen voor een directe trein van het vliegveld naar het Centraal Station in Luxemburg-Stad. In 2016 zou hiermee een begin worden gemaakt.

Bus

Bus 16 (EUROBUS) en bus 29 rijden op weekdagen elke 10 tot 15 minuten van het vliegveld naar het Centraal Station in Luxemburg-Stad. De rit duurt ongeveer een halfuur. Op zaterdag en zondag rijden de bussen wat minder vaak.

Bus 117 rijdt naar de Duitse stad Trier, net over de grens van Luxemburg. De reistijd is drie kwartier. Kaartjes voor de bussen kun je kopen bij automaten in de aankomsthal. Informatie over tarieven en de dienstregeling: www.mobiliteit.lu

Taxi

Buiten de aankomsthal is een taxistandplaats. Een taxirit naar het centrum van Luxemburg-Stad duurt ongeveer 15 minuten. Taxi’s in Luxemburg zijn niet goedkoop, een rit naar het centrum kost minstens € 30. Zonder reservering mogen alleen officiële taxi’s met een vergunning passagiers oppikken vanaf het vliegveld. Zij zijn herkenbaar aan een embleem met een ‘T’ aan de voorkant van het voertuig.

Reizen met de trein naar Luxemburg

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met de trein naar Luxemburg, maar het land is via de spoorwegen evengoed gemakkelijk te bereiken. Met vertrek vanuit Amsterdam kun je in ruim 5 uur met de trein in Luxemburg-Stad zijn met een overstap op het station Bruxelles-Midi (ook wel Brussel-Zuid geheten) in België.

Er rijden de hele dag door treinen van Amsterdam naar Brussel. Het snelste reis je met de Thalys, die doet er 1 uur en 50 minuten over. Vanuit Brussel-Zuid vertrekt elk uur een directe trein naar Luxemburg-Stad. De reistijd met de Intercity of de EuroCity is zo’n 3 uur. Treinkaartjes kun je kopen via de website van NS International: www.nsinternational.nl

Met vertrek vanuit Maastricht ben je in 4 uur in Luxemburg-Stad. Je moet dan overstappen in de Belgische stad Luik. De treinrit van Maastricht naar Luik duurt een halfuur. De Intercity van Luik naar Maastricht doet er 2½ uur over.

Reizen met de auto naar Luxemburg

Met de auto kun je gemakkelijk binnen een dag in Luxemburg zijn. Van Amsterdam naar Luxemburg-Stad is het 4 uur en 15 minuten rijden. De snelste route loopt via de snelweg E19 in België, langs Antwerpen en Brussel. Na de Brusselse ring neem je autosnelweg E411 richting Luxemburg.

Voor het laatst bijgewerkt op 11 november 2015.

Foto © depositphotos.com/gevision.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam