Noorwegen met Voigt Travel

Trolltunga, Hordaland, Noorwegen

Trolltunga klifIn Noorwegen is geen tekort aan panoramische vergezichten, maar de hangende klif Trolltunga in de provincie Hordaland is ongetwijfeld een van de meest schilderachtige. Trolltunga, letterlijk vertaald de tong van de trol, steekt uit een rots en bungelt 700 meter boven het Ringedalsmeer. Na een stevige wandeling en klim wacht je een spectaculair uitzicht en een geweldige fotomoment.

Een wandeling naar Trolltunga wordt eigenlijk alleen aanbevolen tussen half juni en half september. De uitdagende wandeling over een lengte van 20 kilometer duurt ongeveer tien tot twaalf uur (heen en terug) en vereist een goede lichamelijke conditie. Door de afgelegen locatie moet je voorbereid zijn op plotselinge weersveranderingen. Draag stevige schoenen en neem een kaart, kompas, een verbanddoos, voldoende water en voedsel en extra kleding mee. In het gebied heb je geen bereik met je mobiele telefoon.

De route naar Trolltunga is bewegwijzerd door de Noorse wandelvereniging, maar het is wel op eigen risico.  Bungel met je benen niet te ver naar voren als je op de rots zit, er vallen weleens toeristen naar beneden. Sommige waaghalzen halen stunts uit op de steenformatie om die te posten op sociale media – Trolltunga is daarom flink aan populariteit toegenomen de laatste jaren. Je kunt een georganiseerde wandeling boeken bij lokale tour operators, zoals Trolltunga Active: www.trolltunga-active.com

De wandeling naar Trolltunga begint in Skjeggedal, vlakbij het plaatsje Tyssedal. Dit ligt 6 kilometer van de plaats Odda, dat te bereiken is per bus vanuit Bergen en Oslo. Van Odda naar Skjeggedal rijdt een shuttlebus of shuttletaxi: www.oddataxi.no

Trolltunga rots

Voor het laatst bijgewerkt op 20 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Trolltunga in Hordaland, Noorwegen, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Visit Norway/Asgeir Helgestad/Jay Patel.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam