Warsaw Uprising Museum, Warschau, Polen

De beste bezienswaardigheden in Warschau

Warsaw Uprising Museum in WarschauDe Opstand van Warschau in 1944 is waarschijnlijk de belangrijkste gebeurtenis in de tragische geschiedenis van de stad. Tijdens de 63 dagen durende rebellie hebben de inwoners zich verzet tegen de nazi’s, wat resulteerde in een vreselijk verlies met honderdduizenden slachtoffers. Het heeft de hoofdstad van Polen voor eeuwig gevormd. Het Warsaw Uprising Museum toont de gevechten van dag tot dag en de daarop volgende capitulatie, de represailles en het lot van de overlevenden onder de latere communistische regering. Je leert er hoe de lokale bevolking te lijden had onder de Tweede Wereldoorlog en wat mensen van alle leeftijden ertoe bracht de heldhaftige beslissing te nemen om hun stad te verdedigen. Het verhaal wordt verteld met films, foto’s, geluidsfragmenten en objecten, zoals een illegale drukpers. Ook is er een replica van een B-24 bommenwerper die de geallieerden gebruikten voor droppings van voedsel en hulpgoederen boven de belegerde stad.

Het Warsaw Uprising Museum ging open in 2004 tijdens de zestigste herdenking van de opstand. Een bezoek aan het museum is een must voor iedereen die meer wil weten over de noodlottige geschiedenis van Warschau. Op zondag is de toegang gratis, maar hou dan wel rekening met wachtrijen. Het Warsaw Uprising Museum bevindt zich in een voormalige elektriciteitscentrale voor trams in de wijk Wola. Adres: Grzybowska 79, Warschau. Website: www.1944.pl

Kanon in het Warsaw Uprising Museum in Warschau

Voor het laatst bijgewerkt op 21 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Warsaw Uprising Museum in Warschau, Polen, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's Warsaw Uprising Museum / Flickr.com/Graeme Maclean.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam