Portugal autohuur

Cabo de São Vicente, Algarve, Portugal

Cabo de São Vicente (Kaap Sint-Vincent) is het meest zuidwestelijke stukje van Europa. Het is een uitstekende rots linksonder in Portugal waar het altijd waait en waar de Atlantische Oceaan woeste golven tegen de kliffen slaat. Het is een populaire toeristische bezienswaardigheid, maar toch voelt het een beetje als het ‘einde van de wereld’. De Griekse filosoof Strabo schreef al rond de tijd van Christus dat de kaap ‘het uiteinde van alle bewoonde gebieden op aarde moest zijn’.

Romeinen noemden de kaap Promontorium Sacrum, als een plek waar de oceaan de ondergaande zon verzwelgt. Cabo de São Vicente was een paar eeuwen geleden het laatste stukje Portugal dat Portugese ontdekkingsreizigers en zeevaarders zagen voordat ze de rest van de wereld gingen ontdekken.

Bezoeken van Cabo de São Vicente

De ruige rotskaap spreekt nog altijd tot de verbeelding. Er staat een kleine rode vuurtoren, er is een klein museum, er is een souvenirshop en er is een aangenaam café met terras waar ze lekkere koffie en taartjes serveren (www.faros.pt). Er staat een klein kasteel op de plek waar ooit het huis van Hendrik de Zeevaarder zou hebben gestaan (niet toegankelijk voor publiek).

Het uitzicht op de spectaculaire kalksteenkliffen in de omgeving is echter al genoeg reden om Cabo de São Vicente te bezoeken. Vanaf een panoramisch terras zie je de omliggende rotsen en de wilde zee waar geoefende windsurfers hun skills aan het verbeteren zijn. Er zijn ook een paar wandelpaden op de kaap, maar pas wel op bij de afgronden: er staan namelijk geen hekken.

In de zomermaanden is het altijd erg druk met toeristen, maar buiten het café zijn er nog een aantal eetkraampjes waar je je honger kunt stillen. Je kunt ‘de laatste hotdog voor Amerika’ halen bij Letzte Bratwurst vor Amerika (www.letztebratwurst.com), een voedselkraam die handig inspeelt op het gevoel ‘aan het einde van Europa’ te zijn. Je krijgt er zelfs een certificaat voor. Ook staan er vele souvenirverkopers.

Cabo de São Vicente ligt ongeveer 5 kilometer ten westen van de stad Sagres in de Algarve in Portugal. Er is ruime parkeergelegenheid. Veel bezoekers parkeren hun auto langs de weg, maar je kunt het beste doorrijden tot het complex met de vuurtoren. Er zijn vaak lege parkeerplaatsen aan het eind die over het hoofd worden gezien omdat bijna niemand doorrijdt.

Voor het laatst bijgewerkt op 31 augustus 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het bezoeken van Cabo de São Vicente in Portugal, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Wereldreizigersclub.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam