Portugal autohuur

Met een luchtballon over Alentejo

Luchtballon in Alentejo, PortugalWie het onontdekte Portugal eens vanaf bovenaf wil bekijken, kan sinds april 2014 terecht bij UP Alentejo. De organisatie is de eerste partij die ballonvaarten over de regio Alentejo aanbiedt. Alentejo ligt in zuid-centraal Portugal en staat bekend om haar gastronomie, natuur en cultuur.

Vlieg met een luchtballon de hele regio over en maak zo kennis met de veelzijdige districten die Alentejo kent, waaronder Beja, Évora en Vila Viçosa. De ballonvaarten kosten vanaf € 140 per tocht. UP Alentejo biedt naast luchtballonvaarten ook andere diensten aan, zoals hotelovernachtingen in Beja en Évora, bezoeken aan musea en de typische wijngaarden in Alentejo. Reserveren kan via reservas@upalentejo.pt.

Luchtballon in Alentejo, PortugalAlentejo staat dit jaar op de ‘Best of the World’-lijst van National Geographic. Niet voor niets: Alentejo heeft voor ieder wat wils. Van slapen in de natuur op een knusse camping, tot vertoeven in luxe boetiekhotels en familiegerichte resorts. Van lange wandelingen en fietstochten over de glooiende heuvels, tot paragliden, surfen en zeilen langs de kust. Alentejo is gastronomisch ingesteld en kent veel lokale specialiteiten. De dunbevolkte streek staat bekend om het diverse landschap: een 126 kilometer lange kustlijn wordt afgewisseld met ruige kliffen en rijstvelden.

Het noorden van Alentejo kent een rotsachtig en heuvelachtig landschap met historische kasteeldorpjes. Hier komen de beste wijnen van Portugal vandaan. In het noordoosten vind je regiohoofdstad Évora, met een centrum dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het zuiden biedt juist een open en uitgestrekt landschap met olijfbomen, boerderijen en ruïnes uit de Romeinse tijd, zoals in de stad Évora. Het oosten kenmerkt zich door de rivier Guadiana: vele watermolens en het natuurpark ‘Vale do Guadiana’ vullen hier het landschap.

Meer informatie over Alentejo vind op de website van de lokale VVV: www.visitalentejo.pt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam