Portugal autohuur

Met een luchtballon over Alentejo

Alentejo luchtballonWie het onontdekte Portugal eens van bovenaf wil bekijken, kan terecht bij UP Alentejo. De organisatie is de eerste partij die ballonvaarten over de regio Alentejo aanbiedt. Alentejo ligt in zuid-centraal Portugal en staat bekend om haar gastronomie, natuur en cultuur.

Vlieg met een luchtballon de hele regio over en maak zo kennis met de veelzijdige districten die Alentejo kent, waaronder Beja, Évora en Vila Viçosa. De ballonvaarten kosten vanaf € 140 per tocht. UP Alentejo biedt naast luchtballonvaarten ook andere diensten aan, zoals hotelovernachtingen in Beja en Évora, bezoeken aan musea en de typische wijngaarden in Alentejo. Reserveren kan via reservas@upalentejo.pt.

Wil je landschap van Alentejo bewonderen vanuit een luchtballon?
Bekijk hier de beste tours met een luchtballon in Alentejo en Portugal

Alentejo staat op de ‘Best of the World’-lijst van National Geographic. Niet voor niets: Alentejo heeft voor ieder wat wils. Van slapen in de natuur op een knusse camping, tot vertoeven in luxe boetiekhotels en familiegerichte resorts. Van lange wandelingen en fietstochten over de glooiende heuvels, tot paragliden, surfen en zeilen langs de kust. Alentejo is gastronomisch ingesteld en kent veel lokale specialiteiten. De dunbevolkte streek staat bekend om het diverse landschap: een 126 kilometer lange kustlijn wordt afgewisseld met ruige kliffen en rijstvelden.

Alentejo luchtballon tour

Het noorden van Alentejo kent een rotsachtig en heuvelachtig landschap met historische kasteeldorpjes. Hier komen de beste wijnen van Portugal vandaan. In het noordoosten vind je regiohoofdstad Évora, met een centrum dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het zuiden biedt juist een open en uitgestrekt landschap met olijfbomen, boerderijen en ruïnes uit de Romeinse tijd. Het oosten kenmerkt zich door de rivier Guadiana: vele watermolens en het natuurpark ‘Vale do Guadiana’ vullen hier het landschap.

Tips voor een vakantie in Alentejo

Alentejo vakantieAlentejo is een van de minst toeristische streken van Portugal, een heerlijk plattelandsgebied met zacht glooiende heuvels, zonnebloemvelden met kurkeiken, historische vestingstadjes en een intense zomerse hitte. Lees hier onze tips voor een vakantie in Alentejo

Voor het laatst bijgewerkt op 9 december 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een tour met een luchtballon over Alentejo, Portugal, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © UP Alentejo.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam