Castelo de São Jorge, Lissabon, Portugal

De beste bezienswaardigheden in Lissabon

Het Castelo de São Jorge is een van de bekendste en belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon. Het ‘Kasteel van Sint Joris’ ligt op een glorieuze plek op een 110 meter hoge heuvel vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de hoofdstad van Portugal, de rivier De Taag en de Atlantische Oceaan. De burcht werd in de 11e eeuw gebouwd door de Moren om zich te verdedigen tegen de Christenen, maar de fundamenten stammen al uit de zevende of achtste eeuw voor Christus. Na de verovering van Lissabon door Afonso Henriques deed het kasteel enkele eeuwe dienst als koninklijk paleis.

Vanaf de Spaanse overheersing in 1580 was het Castelo de São Jorge vooral een militair fort en legerkazerne, tot ver in de 20e eeuw. Een grote aardbeving in 1755 zorgde er ook nog eens voor dat het kasteel grotendeels werd verwoest. In 1938 kwam een einde aan het verval en begon een restauratie van de burcht. Je kunt nu de resten zien van de indrukwekkende kantelen, muren en torens. In een museum zie je een collectie archeologische voorwerpen die zijn opgegraven en een blik werpen in de verschillende culturen en leefstijlen in Lissabon, van de zevende eeuw voor Christus tot de achttiende eeuw. In de zomermaanden kun je ‘s avonds met een bioloog door het kasteel dwalen om vleermuizen te bekijken. Het Castelo de São Jorge heeft een café en een restaurant, gevestigd in een vleugel van het voormalige paleis waar ooit leeuwen werden gehouden. Adres: R. de Santa Cruz do Castelo, 1100-129 Lissabon. Website: www.castelodesaojorge.pt

 

Voor het laatst bijgewerkt op 11 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Castelo de São Jorge in Lissabon, Portugal, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Pixabay; Flickr.com/John Koetsier.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam