Spanje autohuur

Reizen naar Alicante, Spanje

Reizen met het vliegtuig naar Alicante

Reizen naar AlicanteIn Nederland zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen waarmee je rechtstreeks naar Alicante in Spanje kunt vliegen. Vanaf Amsterdam Schiphol kun je vliegen met Transavia en de Spaanse maatschappijen Iberia en Vueling. De vliegtijd van Amsterdam naar Alicante is ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Vanaf Eindhoven vliegen Transavia en Ryanair naar Alicante. Vanaf Rotterdam vliegt Transavia naar Alicante. Vanaf Maastricht verzorgt Ryanair vluchten naar de Spaanse stad aan de Costa Blanca.

Alicante-Elche International Airport (ALC) ligt ongeveer 12 kilometer buiten de stad, tussen Alicante en Elche. De originele naam van de luchthaven is El Altet. Het vliegveld van Alicante is een van de belangrijkste in Spanje, met 11 vluchten naar binnenlandse bestemmingen. Vanuit het buitenland zijn er vluchten van Alicante naar meer dan 100 bestemmingen in twintig landen in Europa en Noord-Afrika.

Elke 20 minuten vertrekt buslijn C6 van de luchthaven naar het centrum van Alicante. Kaartjes kun je kopen bij de buschauffeur. Het is raadzaam contant te betalen, met muntgeld. Informatie over de shuttle bus is te vinden op de website van Autobús Aeropuerto Alicante-Elche: www.aerobusalicante.es.

Vanaf het vliegveld kun je ook rechtstreeks met de bus reizen naar Benidorm en Murcia. De luchthaven heeft een grote parkeerplaats, een taxistandplaats en talloze kantoren voor autoverhuur in Spanje.

Reizen met de trein naar Alicante

Er rijden zowel sneltreinen als stoptreinen naar Alicante. RENFE, de nationale spoorwegmaatschappij van Spanje, heeft meerdere snelle treinen per dag rijden tussen Alicante en Madrid en Barcelona. De snelste treinreis vanuit Madrid met de hogesnelheidslijnen AVE en Alvia duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten. Vanuit Barcelona ben je 5 uur onderweg.

Forenzentreinen verbinden Alicante met de buitenwijken en Murcia. Met een stoptrein (cercanías) ben je in een halfuur van Elche in Alicante. Het centraal station in Alicante bevindt zich in het centrum aan de Avenida de Salamanca.

Reizen met de bus naar Alicante

Alicante is goed bereikbaar met de bus. De Spaanse busmaatschappij ALSA verzorgt busdiensten tussen Alicante en steden als Valencia, Granada en Barcelona. Informatie: www.alsa.es. Het centrale busstation van Alicante (Estación Autobuses) ligt bij de haven, aan de Muelle de Poniente.

Reizen met de auto naar Alicante

Met de auto vanuit Nederland is het ongeveer twee dagen rijden naar Alicante, via België en Frankrijk. De afstand van Utrecht tot Alicante bedraagt ruim 2000 kilometer.

Reizen met de boot naar Alicante

Vanuit Alicante vertrekken veerboten naar Algiers en Oran in Algerije. Deze veerdiensten worden verzorgd door Algérie Ferries. Informatie over de dienstregeling en boekingen: www.algerieferries.com

Voor het laatst bijgewerkt op 15 juni 2015.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam