Spanje autohuur

Reizen naar Alicante, Spanje

Reizen met het vliegtuig naar Alicante

Alicante reizenIn Nederland zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen waarmee je rechtstreeks naar Alicante in Spanje kunt vliegen. Vanaf Amsterdam Schiphol kun je een vlucht boeken met Transavia, KLM, easyJet en de Spaanse maatschappij Vueling. De vliegtijd van Amsterdam naar Alicante is ongeveer 2½ uur en er gaan vele vluchten per dag. De prijs van een enkele reis begint vanaf ongeveer € 55.

Vanaf Eindhoven vliegen Transavia en Ryanair naar Alicante. Vanaf Rotterdam vliegt Transavia naar Alicante. Daarnaast verzorgt Ryanair vluchten vanuit Maastricht naar de Spaanse stad aan de Costa Blanca.

Ben je op zoek naar een voordelig vliegticket naar Alicante?
➽️ Boek hier een vliegticket naar Alicante bij KLM, Transavia of Vueling

Luchthaven van Alicante

Alicante-Elche International Airport (ALC) ligt ongeveer 12 kilometer buiten de stad, tussen Alicante en Elche. De originele naam van de luchthaven is El Altet. Het vliegveld van Alicante is een van de belangrijkste in Spanje, met 11 vluchten naar binnenlandse bestemmingen. Vanuit het buitenland kun je vanuit meer dan honderd bestemmingen in twintig landen in Europa en Noord-Afrika naar Alicante vliegen.

Elke 20 minuten vertrekt buslijn C6 van de luchthaven naar het centrum van Alicante. Kaartjes kun je kopen bij de buschauffeur. Het is raadzaam contant te betalen, met muntgeld. Informatie over de shuttle bus is te vinden op de website van Vectalia Alicante: www.vectalia.es

Alicante autohuur

Vanaf het vliegveld kun je ook rechtstreeks met de bus reizen naar Benidorm en Murcia. De luchthaven heeft een grote parkeerplaats, een taxistandplaats en talloze kantoren waar je een auto kunt huren. Een huurauto is niet noodzakelijk als je alleen in Alicante verblijft, want de straatjes in het centrum zijn druk en smal. Wel handig als je uitstapjes wilt maken en de Costa Blanca wilt verkennen. Je kunt al een auto huren vanaf € 6 per dag.

Wil je een auto huren tijdens je vakantie in Alicante?
➽️ Vergelijk hier de tarieven van een huurauto bij EasyTerra, Sunny Cars en TUI Cars

Reizen met de trein naar Alicante

Er rijden zowel sneltreinen als stoptreinen naar Alicante. RENFE, de nationale spoorwegmaatschappij van Spanje, heeft meerdere snelle treinen per dag rijden tussen Alicante en Madrid en Barcelona. De snelste treinreis vanuit Madrid met de hogesnelheidslijnen AVE en Alvia duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten. Vanuit Barcelona ben je 5 uur onderweg. Check voor tickets en de dienstregeling de website van RENFE: www.renfe.com

Alicante reizen trein

Forensentreinen verbinden Alicante met de buitenwijken en Murcia. Met een stoptrein (cercanías) ben je in een halfuur van Elche in Alicante. Het centraal station in Alicante bevindt zich in het centrum aan de Avenida de Salamanca.

Reizen met de bus naar Alicante

Alicante is goed bereikbaar met de bus. De Spaanse busmaatschappij ALSA verzorgt busdiensten tussen Alicante en steden als Valencia, Granada en Barcelona. Informatie: www.alsa.es. Het centrale busstation van Alicante (Estación Autobuses) ligt bij de haven, aan de Muelle de Poniente.

Reizen met de auto naar Alicante

Met de auto vanuit Nederland is het ongeveer twee dagen rijden naar Alicante, via België en Frankrijk. De afstand van Utrecht tot Alicante bedraagt ruim 2000 kilometer.

Reizen met de boot naar Alicante

Vanuit Alicante vertrekken veerboten naar Algiers en Oran in Algerije. Deze veerdiensten worden verzorgd door Algérie Ferries. Informatie over de dienstregeling en boekingen: www.algerieferries.com

Bezienswaardigheden in Alicante

Alicante bezienswaardigheden
In Alicante kun je niet om het kasteel van Santa Barbára heen, een van de grootste middeleeuwse forten van Europa. Maar de stad heeft ook boeiende musea en kunstgaleries, historische gebouwen, monumenten en parken, pleinen, stranden en promenades. ► Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Alicante

Voor het laatst bijgewerkt op 8 maart 2024. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Alicante in Spanje, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam