Spanje autohuur

Bezienswaardigheden in Barcelona top-20

Barcelona bezienswaardighedenBarcelona is een stedentrip meer dan waard. Er is zoveel te zien, dat je gemakkelijk enkele weken kunt spenderen in de Catalaanse hoofdstad. Je kunt er terecht voor spannende wijken, bijzondere architectuur, historische gebouwen, mooie parken en tientallen musea. Tot de hoogtepunten behoren de fantasievolle en vrolijke creaties van Antoni Gaudí, de beroemdste architect van Barcelona en misschien wel van heel Spanje.

Barcelona wordt ook wel ‘het grootste openluchtmuseum van Europa’ genoemd. Met zoveel keus weet je niet waar je moet beginnen, als je de Spaanse stad wilt ontdekken. Hier hebben we daarom de 20 beste bezienswaardigheden in Barcelona op een rij gezet. Veel musea en attracties zijn zo populair, dat het verstandig is van tevoren online kaarten te bestellen.

Bezoek de bezienswaardigheden van Barcelona met korting!
Bestel hier de Go City Explorer Pass voor Barcelona

Sagrada Família

De Sagrada Família is een van de bekendste bezienswaardigheden van Barcelona. De iconische en monumentale kerk met de markante torens mag je eigenlijk niet missen tijdens een bezoek aan de stad. Het is het levenswerk van architect Antoni Gaudi (1852-1926), waar al sinds 1882 aan wordt gebouwd. In 2026 moet de Sagrada Família – letterlijk vertaald ‘De Heilige Kerk’ – eindelijk klaar zijn. Dan heeft de bouw 144 jaar geduurd, onder leiding van negen verschillende architecten.

Sagrada Familia in Barcelona

Ondanks de werkzaamheden kun je de katholieke basiliek gewoon bezoeken, en de architectonische trekpleister trekt dan ook miljoenen bezoekers per jaar. Bij goed weer kun je de grote torens in. De hoogste toren is na voltooiing 172,5 meter hoog, net iets lager dan de Montjuïc, de hoogste heuvel in Barcelona van 180 meter (dat was een eis van Gaudi). De kerk zal in totaal 18 torens hebben. Door de grote populariteit heb je vaak te maken met lange wachtrijen voor de Sagrada Família. Het is dus aan te raden van tevoren kaartjes te bestellen. Adres: Carrer de Mallorca 401, 08013 Barcelona, Spanje. Metrostation: Sagrada Família (lijnen 2 en 5). Website: www.sagradafamilia.org

Vermijd wachtrijen voor de populairste attractie van Barcelona
Boek hier alvast een ticket of rondleiding voor de Sagrada Família

La Rambla

La Rambla (of Las Ramblas) is de beroemdste straat van Barcelona. Het is een brede en ruim 1 kilometer lange voetgangerspromenade van de zee naar de Plaça de Catalunya, een plein in het centrum van de stad. De Rambla is de perfecte plek om Barcelona’s geanimeerde sfeer op te snuiven, met de bomen, vele terrasjes, cafés en restaurants, winkels, bloemenstalletjes, straatartiesten, prostituees en levende standbeelden.

La Rambla in Barcelona

Onderweg kom je langs bezienswaardigheden als het Palau Güell, het Gran Teatre del Liceu, het legendarische Café de L’Opera en Plaça Reial, een van de mooiste pleinen van Barcelona. Wees je er wel van bewust dat je op de terrasjes (veel te hoge) toeristenprijzen betaalt en wees alert op zakkenrollers, maar La Rambla is een straat waar je wel een keertje doorheen moet wandelen.

Ontdek de hoogtepunten van Barcelona op de fiets!
Boek hier een fietstour langs de bezienswaardigheden van Barcelona

Catedral de Barcelona

Wat de Sagrada Familia is voor de moderne tijd, is de Catedral van weleer. De gotische kathedraal in de oude binnenstad van Barcelona was eeuwenlang het architectonische hoogstandje van de Catalaanse hoofdstad. De bouw van de enorme kerk heeft liefst zes eeuwen geduurd. In 1298 werd de eerste steen gelegd en pas rond 1890 werd de laatste hand gelegd aan de imposante neogotische voorgevel.

Barcelona kathedraal

De kathedraal heeft 29 zijkapellen die grotendeels uit de 16e en 17e eeuw stammen. In een sarcofaag in de crypte onder het hoogaltaar ligt Santa Eulàlia begraven, de beschermheilige van Barcelona die in de laat-Romeinse tijd werd doodgemarteld. De Catedral is ‘s ochtends en aan het begin van de avond gratis te bezoeken, maar dan is het ook erg druk. In de middag betaal je entree. Adres: Pla de la Seu, s/n, 08002 Barcelona, Spanje. Metrostation: Jaume I (lijn 4). Website: www.catedralbcn.org

Picasso Museum

Het Museu Picasso is het drukst bezochte museum van Barcelona. Het museum laat de werken zien die de beroemde kunstenaar Pablo Picasso (1881-1973) maakte toen hij van 1895 tot 1904 in de Catalaanse hoofdstad woonde. Het was de periode dat hij zijn eigen stijl vond en op grote schaal erkenning kreeg (de zogeheten ‘Blauwe Periode’). Het museum bezit een van de belangrijkste Picasso-collecties ter wereld.

Picasso Museum in Barcelona

Je ziet er bekende schilderijen als Terrats de Barcelona en Harlekijn, al moet je voor zijn latere beroemde kubistische werken vooral in Parijs zijn. Het museum is gevestigd in vijf middeleeuwse herenhuizen in de wijk La Ribera. Elke zondag tussen 15.00 en 20.00 uur is de toegang gratis, maar wees er dan wel op tijd bij. De vrijkaarten zijn snel weg. Adres: Carrer de Montcada, 15-23, 08003 Barcelona, Spanje. Metrostation: Jaume I (lijn 4). Website: www.museupicasso.bcn.cat

Miró Museum

Joan Miró (1893-1983) geldt als de belangrijkste kunstenaar die Barcelona in de 20e eeuw heeft voortgebracht. De bekende en grote Catalaanse avant-gardist verdient dus zijn eigen museum. In het witte, open en mediterraan aandoende gebouw van de Fundacío Joan Miró op de Montjuïc-heuvel vind je een overzicht van zijn werken, van zijn eerste tekeningen uit 1901 tot zijn surrealistische latere monumentale werken (onder meer van blote vrouwen) waar hij wereldberoemd mee werd.

Miro Museum in Barcelona

Naast schilderijen vind je er ook wandtapijten en sculpturen. Het museum beheert ‘s werelds grootste verzameling werken van Miró, maar laat in de zalen een wisselende selectie zien. Adres: Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona, Spanje. Metrostation: Paral-lel en daarna met de kabelspoorweg (funicular) naar Montjuïc. Website: www.fmirobcn.org

Parc Güell

Parc Güell is een bizar, sprookjesachtig park op een heuvel ten noorden van het centrum. Het is een van de meest fantasievolle creaties van Gaudí, met zijn draken, grotten, zuilengalerijen, lange slingerende mozaïeken bank en Hans en Grietje-huizen. Parc Güell is tussen 1900 en 1911 aangelegd als speelveld voor de rijke inwoners van Barcelona, om de gezonde buitenlucht op te snuiven en het uitzicht op de stad en de zee te bewonderen.

Parc Guell in Barcelona

Het park zou deel uitmaken van een ruim opgezette villawijk, maar die is er nooit gekomen. In 1922 ging het park open voor publiek en in 1984 kreeg het een plek op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Door de grote drukte kun je het beste van tevoren online een kaartje kopen. Metrostation: Lesseps (lijn 3), vandaar nog 15 minuten lopen. Website: www.parkguell.barcelona

Palau Güell

Palau Güell geldt als een van de eerste en mooiste art nouveau gebouwen ter wereld. Gaudí ontwierp het paleis in het centrum van Barcelona in 1888 voor zijn beschermheer, de industrieel Eusebi Güell. Met het modernistische bouwwerk vestigde hij zijn naam als vernieuwende sierkunstenaar. Het paleis valt heel erg op, met zijn asymmetrische voorgevel en het gebruik van smeedijzeren werken, hout, keramiek, glas in lood en steen.

Palau Guell in Barcelona

Het dakterras met de 22 fel gekleurde en bizarre schoorstenen is letterlijk het hoogtepunt. Palau Güell was zeven jaar dicht voor een grote opknapbeurt, maar ging in mei 2011 weer open voor publiek. Het paleis, in een zijstraat van de Ramblas, staat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Adres: Carrer Nou de la Rambla, 3-5, 08001 Barcelona, Spanje. Metrostation: Liceu (lijn 3). Website: www.palauguell.cat

Casa Milà (La Pedrera)

Het appartementencomplex Casa Milà behoort tot een van de hoogtepunten van Gaudí in Barcelona. Niks is recht aan de dit bijzondere gebouw dat opvalt door de golvende gevel en de wanordelijke balkons. Casa Milà staat ook bekend als La Pedrera, dat in het Catalaans ‘steengroeve’ betekent. De kliffen bij Barcelona vormden de inspiratiebron voor het ontwerp van de grote architect. Gaudí bouwde het flatgebouw tussen 1906 en 1902 voor de steenrijke industrieel Pere Milà, die op de eerste verdieping kwam te wonen.

Casa Mila in Barcelona

Toen La Pedrera werd voltooid was het zover zijn tijd vooruit, dat de inwoners van Barcelona er om lachten. Pere Milà en de andere huurders van de appartementen waren aanvankelijk niet te spreken over het ontwerp. Door de niet-hoekige kamers bleken ze hun meubels niet goed kwijt te kunnen. Ze waren wel blij met de ondergrondse parkeergarage, de eerste van een woongebouw in Barcelona.

Casa Mila dakterras in Barcelona

Tegenwoordig kun je een bezoek brengen aan dit meesterwerk van Gaudí. Tijdens een rondleiding over vijf verdiepingen ervaar je niet alleen het gebouw, maar kom je ook meer te weten over het hele oeuvre van de architect. Op de vierde verdieping is een appartement ingericht in de stijl van 1930 en op het dakterras heb je tussen de grillige schoorstenen een spectaculair 360-graden uitzicht over de stad. Sinds 1984 staat het gebouw op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Casa Milà bevindt zich in de wijk L’Eixample. Metrostation: Diagonal (lijnen 3 en 5). Adres: Passeig de Gràcia, 92, 08008 Barcelona, Spanje. Website: www.lapedrera.com

Mercat de la Boqueria

De Mercat de la Boqueria, op een steenworp afstand van de Ramblas, is de mooiste markthal van Barcelona en de grootste versmarkt van Spanje. De markthal is gevestigd in een modernistisch gebouw met een ijzeren overkapping uit 1914, maar de architectuur wordt ondergesneeuwd door de geuren en kleuren van verse vis, zeevruchten, paddenstoelen, paprika’s, noten, truffels, worsten, kazen en andere delicatessen uit heel Spanje.

Boqueria markt in Barcelona

Dit is het startpunt van een goed Catalaans maal, waar niet alleen huisvrouwen hun inkopen doen, maar ook chef-koks van sterrenrestaurants. Naast de verse boodschappen kun je hier ook terecht voor tapas en een drankje. Bar Pinotxo, dat er tientallen jaren zit, is een instituut op de Mercat de la Boqueria. De markthal is elke dag gratis te bezoeken; zondag gesloten. Adres: La Rambla 91, 08001 Barcelona, Spanje. Metrostation: Liceu (lijn 3). Website: www.boqueria.barcelona

Plaça Reial

In de oude binnenstad van Barcelona loop je vroeg of laat aan tegen Plaça Reial, het mooiste plein in de gotische wijk Barri Gòtic. Statige pastelgele herenhuizen met terracotta versieringen en zuilengangen omringen dit ‘koninklijke’ plein, zoals de letterlijke vertaling luidt van Plaça Reial. Die naam is niet geheel toevallig gekozen, want het plein is van 1848 tot 1859 aangelegd om de Spaanse monarchie te verheerlijken. Op het midden van het plein zou ook een standbeeld komen van de koning te paard, maar dat is er nooit gekomen.

Placa Reial in Barcelona

In plaats daarvan staat er nu een gietijzeren fontein, Font de les Tres Gràcies. Aan weerszijden daarvan staan twee straatlantaarns met een draak die zijn ontworpen door een nog jonge Gaudí. De vele palmbomen geven het plein een exotisch tintje. Plaça Reial is een gezellige plek met vele bars, restaurants en cafés. ‘s Avonds stromen de terrasjes vol en in de zomer vinden er festivals en openluchtconcerten plaats. Ook is het plein een van de favoriete plekken in Barcelona om op oudejaarsavond af te tellen naar het nieuwe jaar. Je bereikt het plein via drie overdekte ingangen.

Casa Battló

In dezelfde straat als Casa Milà vind je Casa Battló, een ander architectonisch juweeltje van Gaudí. Het huis is oorspronkelijk gebouwd in 1877, maar werd tussen 1904 en 1906 flink onder handen genomen in opdracht van de lokale textielmagnaat Josep Battló. De beroemde architect liet zijn fantasie helemaal de vrije loop en creëerde een sprookjesachtig gebouw met een kleurrijke golvende gevel. Vooral de balkonnetjes spreken tot de verbeelding. Vanwege hun gebogen vormen zien sommigen er schedels in, terwijl anderen juist denken aan carnavalsmaskers.

Casa Battlo in Barcelona

Spectaculair is ook het dak dat lijkt op de schubben op de rug van een draak. Onderin bevat de gevel slanke stenen zuilen in de vorm van botten, versierd met bloemmotieven. Casa Battló heeft dan ook talloze bijnamen gekregen, waaronder Huis van de Maskers, Huis van de Botten en Huis van de Draak. Je kunt het huis elke dag bezoeken om je te verwonderen over de creativiteit van Gaudí, inclusief een bezoek aan de kelder en het befaamde dakterras. Casa Battló is momenteel een van de populairste bezienswaardigheden van Barcelona waarvoor de kaartjes snel zijn uitverkocht, dus reserveer op tijd. Adres: Passeig de Gràcia, 43, 08007 Barcelona, Spanje. Website: www.casabatllo.es

Palau de la Música Catalana

Naast Gaudí hebben ook andere architecten Barcelona getrakteerd op architectonische juweeltjes. Neem het verbluffend mooie Palau de la Música Catalana (Paleis van de Catalaanse Muziek), een van de weinige concertzalen ter wereld die is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Je komt ogen en oren tekort bij het bewonderen van dit muziekpaleis, dat in 1908 is ontworpen door de Catalaanse art nouveau architect Lluís Domènech i Montaner. Allereerst is daar de sierlijk gedecoreerde buitengevel, met mozaïeken en de bustes van de componisten Bach, Beethoven en Palestrina.

Barcelona Palau Musica Catalana

Minstens zo kleurrijk is de binnenkant, waar het om véél meer draait dan alleen muziek. De grote concertzaal heeft een overdaad aan versieringen met glas-in-loodramen, enorme kroonluchters, sculpturen en bloemmotieven. Via het glazen dakraam in het plafond kan overdag natuurlijk licht naar binnen schijnen. Het muziekpaleis is oorspronkelijk gebouwd voor de Catalaanse koorvereniging Orfeó Català, maar tegenwoordig kun je er ook terecht voor klassieke muziek, flamenco, jazz, opera en popconcerten. Boek een rondleiding overdag als je geen kaartjes voor de avond kon bemachtigen. Adres: C/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona, Spanje. Website: www.palaumusica.cat

Zoo de Barcelona

Het Parc Zoològic de Barcelona is de dierentuin in de Catalaanse hoofdstad, die al in 1892 is opgericht. Met een oppervlakte van 13 hectare en grote buitenverblijven kun je er gemakkelijk enkele uren zoet zijn. In de dierentuin leven zo’n 7500 dieren, een van de grootste collecties in Europa. Tot de bijzondere inwoners horen komodovaranen, tijgers, gorilla’s, chimpansees en vele andere soorten apen. Zoo de Barcelona heeft ook een dolfinarium waar dagelijks dolfijnenshows worden gegeven. Buiten het hoogseizoen is veel horeca gesloten. De dierentuin ligt in Parc de la Ciutadella. Metrostation: Ciutadella Vila Olímpica. Adres: Parc de la, 08003 Barcelona, Spanje. Website: www.zoobarcelona.cat

Barcelona dierentuin

Kasteel van Montjuïc

Het Kasteel van Montjuïc (Castell de Montjuïc) domineert sinds de 17e eeuw de heuvel Montjuïc in Barcelona. De heuvel zelf is echter al meer dan 10.000 jaar in gebruik, als uitkijkpost en om de stad te verdedigen. Sinds de middeleeuwen is Montjuïc de thuisbasis van een joodse begraafplaats en een vuurtoren. In de 17e eeuw kwamen daar een muur en een fort bij.

Montjuic kasteel in Barcelona

In de 19e en 20e eeuw werd het kasteel vooral gebruikt als gevangenis voor politieke tegenstanders, die er martelingen en executies stonden te wachten. In 1940 liet de Spaanse dictator Franco er nog Lluís Companys executeren, tot dusverre de enige democratisch gekozen president van Europa die de doodstraf moest ondergaan. Je kunt het kasteel bereiken door op metrostation Paral.lel de kabelbaan te nemen, de Funicular de Montjuïc. Eenmaal bovenop heb je een geweldig uitzicht over Barcelona. Website: www.bcn.cat

Camp Nou

Voor voetballiefhebbers is Camp Nou de belangrijkste ‘tempel’ van Barcelona, na de Sagrada Família. Deze voetbaltempel is het grootste stadion van Europa, met maar liefst 99.354 zitplaatsen. Camp Nou is gebouwd tussen 1954 en 1957 als thuisbasis voor FC Barcelona – ook wel bekend als Barça. FC Barcelona is een van de meest succesvolle voetbalteams ter wereld die alleen in dit stadion meer dan duizend overwinningen op haar naam heeft staan.

Barcelona stadion

Je ervaart de immense grootheid van het mythische voetbalstadion tijdens een rondleiding. Zo’n tour neemt je mee naar het veld, de spelersbank en de tribunes, de kleedkamers, de perskamer en andere belangrijke ruimtes. Je komt alles te weten over de geschiedenis en de successen van de Catalaanse club en je ziet memorabilia en trofeeën in het Barça Museum. Er zijn verschillende soorten rondleidingen te boeken, afhankelijk van hoeveel je wil zien. Op wedstrijddagen zijn er geen tours in Camp Nou, maar kun je wel het museum bezoeken. Adres: C. d’Arístides Maillol, 12, 08028 Barcelona, Spanje. Website: www.fcbarcelona.com

Casa Vincens

Casa Vincens is het eerste huis in Barcelona waar Gaudí zijn gedurfde stijl op losliet. Het is gebouwd tussen 1883 en 1888 in opdracht van de rijke handelaar Manuel Vicens. Hij had Gaudí leren kennen en gunde hem de opdracht. Gaudí had toen net als student urenlang in de universiteitsbibliotheek doorgebracht om foto’s van koepels, minaretten en stoepa’s in Egypte, India en Marokko te bestuderen.

Casa Vicens bezienswaardigheden Barcelona

Hierdoor liet hij zich inspireren bij de inrichting van Casa Vicens. Een oriëntaalse koepelvormige toren siert het dak en een oosterse rookruimte met een plafond in christelijk-islamitische mudejarstijl nodigt uit tot bezinning. De muren zijn beschilderd met exotische vogels en in de tuin installeerde hij fonteinen en een waterval, bedoeld om het huis koel te houden. Sinds het voorjaar van 2017 is Casa Vincens open voor publiek en staan mensen in de rij voor een van de nieuwste bezienswaardigheden van Barcelona. Je kunt zelf rondlopen of deelnemen aan een rondleiding. Adres: Carrer de les Carolines, 20-26, 08012 Barcelona, Spanje. Website: www.casavicens.es

L’Aquarium Barcelona

L’Aquarium in Barcelona is gespecialiseerd in de Middellandse Zee met 450 verschillende soorten Mediterrane vissen en zeedieren. Het bestaat uit twintig verschillende aquaria. Het meest spectaculaire onderdeel is het Oceanarium, waar je in een 80 meter lange transparante tunnel door een waterbassin kunt lopen, terwijl de haaien en duizenden andere vissen om je heen zwemmen. In het bassin zit liefst 4 miljoen liter water!

Barcelona Aquarium

In het aquarium zijn ook allerlei activiteiten te beleven. Je kunt je bijvoorbeeld in een duikpak laten hijsen in een kooi naar beneden laten zakken, om de haaien van dichtbij te aanschouwen. L’Aquarium bevindt zich in de haven van Barcelona. Adres: del Port Vell, Moll d’Espanya, s/n, 08039 Barcelona, Spanje. De dichtstbijzijnde metrohaltes zijn Drassanes (lijn 3) en Barceloneta (lijn 4). Website: www.aquariumbcn.com

Nationaal Museum voor Catalaanse Kunst

Meer dan duizend jaar Catalaanse kunst vind je in Museu Nacional d’Art de Catalunya, gevestigd in een weelderig neoklassiek paleis aan de voet van de Montjüic-berg. Het museum bezit een verzameling van ruim 300.000 kunstwerken, waaronder de oudste en grootste collectie romaanse kunst van Europa. Dit bestaat uit een uitzonderlijke reeks fresco’s, houten sculpturen en paneelschilderingen uit de 11e tot en met de 13e eeuw. Veel muurschilderingen zijn gered uit romaanse kerken in de Pyreneeën, voordat ze vernietigd zou worden tijdens de Spaanse burgeroorlog.

Barcelona Nationaal Kunstmuseum Catalonië

In het museum zie je ook fresco’s die gewijd zijn aan de renaissance en barok, middeleeuwse gotische kunst, foto’s, posters, munten en moderne kunst (Catalaanse art nouveau). Er hangen werken van onder anderen Casas, Rusiñol, Gaudí, Picasso en Joan Miró. Het museum is gevestigd in het imposante Palau Nacional dat gebouwd werd voor de Wereldtentoonstelling in Barcelona in 1929. Er is een restaurant, een café en een terras met een prachtig uitzicht over de stad. Gesloten op maandag. Adres: Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona, Spanje. Website: www.museunacional.cat

Arc de Triomf

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Parijs is ook in Barcelona te vinden: de Arc de Triomf! Dit monument is echter geen kopie van de beroemde Arc de Triomphe in Parijs. Ten eerste ziet de triomfboog in Barcelona er heel anders uit, met de rode bakstenen en de Neo-Moorse stijl. Ook is het bouwwerk in deze Spaanse stad maar half zo groot als de Parijse versie. Het belangrijkste verschil is echter de reden van de bouw.

Arc de Triomf in Barcelona

De Franse boog herdenkt omgekomen Franse soldaten, maar de Arc de Triomf in Barcelona is in 1888 gebouwd voor de Wereldtentoonstelling. De poort staat aan het einde van de boulevard die leidt naar Parc de la Ciutadella, dat toen het tentoonstellingsterrein was. De boog is versierd met sculpturen die landbouw, wetenschap en kunst, industrie en handel symboliseren. Architect Josep Vilaseca wilde hiermee uitstralen dat alle naties welkom waren op de tentoonstelling. Het is niet mogelijk de triomfboog binnen te gaan of naar de top te gaan. Adres: Passeig de Lluís Companys, 08003 Barcelona, Spanje.

Museu del Disseny

Het neusje van de zalm van Catalaans design is te zien in Museu del Disseny, een museum voor design, textiel, decoratieve kunst en industrieel ontwerpen. De verzameling omvat liefst 70.000 objecten, uiteenlopend van meubels, klokken en lampen tot glaswerk, behang en rijtuigen. Er is een uitgebreide verzameling keramiek te zien, waaronder vazen, serviesgoed en tegels uit verschillende eeuwen. Bezoekers zien historische kledingstukken en accessoires, maar ook de laatste mode-ontwikkelingen. Er is een speciale afdeling gewijd aan grafische kunst, met posters, affiches en tekstborden.

Barcelona Designmuseum

Het museum is geopend in 2014, waarvoor de collecties van vier kleinere musea samengevoegd. Om aan te geven dat Barcelona een leidende rol speelt bij design in de wereld, is een opvallend en markant gebouw neergezet. De Disseny Hub telt vier verdiepingen, maar heeft ook een groot gedeelte ondergronds. Voor de buitenkant zijn slechts twee materialen gebruikt: zinkplaten en glas, om de ‘industriële look’ van het gebouw te benadrukken. Metrostation: Glòries. Adres: Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, 08018 Barcelona, Spanje. Website: www.barcelona.cat

Voor het laatst bijgewerkt op 28 maart 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de beste bezienswaardigheden in Barcelona, Spanje, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com; Wereldreizigersclub; Pixabay/katerina198; Pixabay/puppet.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam