Arc de Triomphe, Parijs, Frankrijk

De beste bezienswaardigheden in Parijs

Arc de Triomphe in ParijsNa de Eiffeltoren is de Arc de Triomphe hét bepalende symbool van Parijs. Napoleon gaf in 1806 opdracht tot de bouw van de 50 meter hoge en 45 meter brede triomfboog om de overwinning te vieren van de Slag bij Austerlitz (in het huidige Tsjechië). In 1836 werd het monumentale neoklassieke bouwwerk voltooid, naar het voorbeeld van een oude Romeinse triomfboog.

Op het monument staan overwinningen in de Franse geschiedenis afgebeeld. Onder de Arc de Triomphe bevindt zich het Graf van de Onbekende Soldaat, van een ongeïdentificeerde militair die omkwam tijdens de Eerste Wereldoorlog. Er is een eeuwig brandend vuur voor alle Franse oorlogsslachtoffers. Bovenop is een observatieplatform waar je na het beklimmen van 234 treden een weids uitzicht hebt op La Défense, de Champs Elysées en de Sacré Coeur. De Arc de Triomphe staat midden op een van de drukste verkeerspleinen van Parijs, waar twaalf wegen samenkomen. Voor de entree kun je de ondergrondse voetgangerstunnel gebruiken, zodat je niet je leven in de waagschaal hoeft te leggen tijdens het oversteken van die drukke verkeerswegen. Adres: Place Charles-de-Gaulle, 8th, Parijs. Metrostation: Charles-de-Gaulles Etoile (lijnen 1, 2 en 6 en RER). Website: www.arcdetriompheparis.com

Arc de Triomphe in Parijs bij nacht

Voor het laatst bijgewerkt op 30 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Arc de Triomphe in Parijs, Frankrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Paris Tourisme; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam