Spanje autohuur

Tips voor een vakantie in Málaga, Spanje

Ken je Barcelona nu wel en ben je een beetje klaar met de vele badgasten aan de Spaanse costa’s? Denk dan eens een vakantie aan Málaga in het zuiden van Spanje. Ook in de herfst en winter is de geboorteplaats van Picasso een stedentrip waard, alleen al vanwege de geschiedenis die vele eeuwen teruggaat. Málaga, in 770 voor Christus gesticht door de Feniciërs als Malaka, is een van de oudste steden ter wereld. Later hebben Romeinen, Arabieren en Christenen hun stempel op de stad gedrukt.

Boek een last-minute naar Malaga en je ontdekt een leuke en authentieke stad vol historische gebouwen en pleinen. Natuurlijk, het ligt aan de Costa del Sol en er komen wat toeristen, maar de Spanjaarden zijn er gelukkig in de meerderheid. En Málaga is allesbehalve stoffig en een samenraapsel van gerestaureerde ruïnes. Het artistieke klimaat bruist, de stad gaat met zijn tijd mee en het is er studentikoos, met hippe lunchtentjes met aantrekkelijke en strak geklede obers en serveersters, uitstekende restaurants en levendige winkelstraten om te flaneren (en terrasjes om die flaneerders te bekijken).

Málaga verwierf de afgelopen jaren steeds meer een naam als culturele hotspot, met de komst van nieuwe musea. In 2014 opende het Jorge Rando Museum de deuren. Het museum exposeert meer dan 100 kunstwerken van Rando, die in Málaga een bekende kunstenaar is. In het begin van 2015 kreeg de stad er een zusje bij van het beroemde State Russian Museum uit Sint-Petersburg. In 2016 opende in Málaga een dependance van het beroemde Centre Pompidou in Parijs.

Als culinaire hotspot had Málaga al langer de nodige roem verworven. Het subtropische klimaat en de maritieme locatie betekenen dat er geen gebrek is aan verse producten, uitstekende lokale wijnen, tongstrelende Spaanse ham en smaakvolle zeevruchten. De bijnaam van de locals is boquerones – ansjovis – vanwege de grote hoeveelheden die ze hiervan eten. Geen vakantie in Málaga zal hetzelfde zijn, het is een stad die continu vernieuwt en verandert. Het ooit verpauperde havengebied is helemaal opgeknapt en de wijk Soho heeft een verjongingskuur ondergaan, met nieuwe bars, restaurants, microbrouwerijen en straatmarkten. En als je toch de verleiding niet kunt weerstaan in deze edelsteen aan de Costa del Sol, Málaga telt 300 dagen zon per jaar en het strand is vlakbij.

Bezienswaardigheden in Málaga

Als een van de oudste mediterrane zeehavens van Europa baadt Málaga in de historische bezienswaardigheden, van een Arabisch fort uit de 11e eeuw tot een rijkelijk gedecoreerde kathedraal uit de 16e eeuw. Maar uiteraard is er ook een museum gewijd aan Picasso, die in deze stad is geboren. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Málaga 

Reizen naar Málaga

Vanuit Nederland kun je gemakkelijk naar Málaga reizen, een ideaal startpunt voor een vakantie aan de Costa del Sol. Vanaf Amsterdam Schiphol zijn elke dag meerdere rechtstreekse vluchten naar Málaga van verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, Transavia, easyJet, Ryanair en Vueling Airlines. Transavia vliegt ook vanaf Rotterdam naar Málaga. Vanaf de luchthaven kun je een trein nemen naar station Málaga-Centro-Alameda in het centrum van de stad.

Vervoer in Málaga

Tijdens een vakantie in Málaga kun je makkelijk gebruikmaken van het openbaar vervoer, zeker sinds de komst van een nieuwe metro. In de zomer van 2014 zijn de lijnen 1 en 2 geopend van het metronetwerk, waar acht jaar aan is gewerkt. Je kunt nu 12 kilometer door Málaga reizen langs 18 stations. De bouw van metrolijn 3 staat ook op de planning, maar het is onzeker of deze er daadwerkelijk gaat komen. Informatie: www.metromalaga.es

Wat je beter niet kunt doen, is met een auto naar het centrum van Málaga rijden en daar proberen een parkeerplaats te zoeken (tenzij je heel goed tegen verkeersstress kunt). Te veel scootertjes, te veel onduidelijke wegwijzers en veel te krappe parkeergarages met veel te grote betonnen palen.

Voor het laatst bijgewerkt op 16 maart 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Málaga, Spanje, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie