Overnachten in Wit-Rusland

Hotel Belarus in Minsk

In Wit-Rusland heb je minder keuze om te overnachten dan in de meeste andere Europese landen. Niettemin is er in de hoofdstad Minsk en de andere grote steden accommodatie te vinden. Je kunt overnachten in hotels, motels, appartementen, hostels, bij particulieren thuis (via Airbnb) of op campings. De meeste hotels en hostels vind je in Minsk.

Heel Wit-Rusland telt ongeveer 350 hotels. Een klein deel van de hotels is geclassificeerd volgens een sterrensysteem, van 1 ster (eenvoudig) tot 5 sterren (luxe). De meeste hotels hebben 3 sterren, maar in Minsk zijn ook enkele 4- en 5-sterrenhotels die zich vooral richten op zakenreizigers. De laatste jaren worden er talloze nieuwe hotels gebouwd of bestaande hotels met een Sovjet-uitstraling worden gerenoveerd. Inmiddels hebben ook grote internationale hotelketens Wit-Rusland ‘ontdekt’, waaronder Hilton en Marriott. In de 4- en 5-sterrenhotels spreken de medewerkers Engels, maar in andere hotels spreken ze vaak alleen Russisch.

Het grootste hotel is het Belarus Hotel, een enorme kolos met 484 kamers. Op de 22e verdieping vind je het restaurant Panorama, waar je (zoals de naam al zegt) een fraai uitzicht hebt over de stad. Het Belarus Hotel was gepland voor de Olympische Zomerspelen in Rusland in 1980, maar ging uiteindelijk pas in 1987 open. Het 3-sterrenhotel is sindsdien een belangrijk symbool van de Wit-Russische hoofdstad. In 2014 is het hotel gerestaureerd. Website: www.hotel-belarus.com

De meest luxueuze plek om te overnachten, is het President Hotel in Minsk. Dit is ook het grootste 5-sterrenhotel in de hoofdstad, met 154 kamers, een zwembad, een medisch centrum, een spa en verschillende restaurants waar je terecht kunt voor Russische, Europese en Aziatische gerechten. Het President Hotel is pas open sinds 2013 en is vooral bedoeld om hoogwaardigheidsbekleders en andere belangrijke gasten van Wit-Rusland in onder te brengen. Website: www.president-hotel.by

Om goedkoop te overnachten in Wit-Rusland kun je terecht in ongeveer tien hostels. In de goedkoopste hostels ben je ongeveer € 5 kwijt voor een overnachting in een slaapzaal. Via gastvrijheidsnetwerken op internet, zoals Couchsurfing en BeWelcome, kun je bij mensen thuis slapen en locals ontmoeten.

Het aantal campings in Wit-Rusland is nog beperkt, maar er komen er wel nieuwe bij. Volgens lokale media zijn er in 2015 zo’n dertig nieuwe campings geopend in het land. Op een klein deel daarvan zijn ook campers en kampeerwagens welkom. We hebben echter geen website gevonden waar ze overzichtelijk bij elkaar staan. De oudste camping dateert uit de jaren tachtig, en ligt bij het pretpark Krutogorye (www.krutogorye.by). Wildkamperen is toegestaan, maar wel met toestemming van de eigenaar.

Voor het laatst bijgewerkt op 3 juli 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Wit-Rusland, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/ppl1958.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam