Reizen naar Wit-Rusland

Tips over reizen naar Wit-Rusland

Reizen met het vliegtuig naar Wit-Rusland

Reizen naar Wit-RuslandVanuit Nederland kun je gemakkelijk met het vliegtuig naar Wit-Rusland reizen. De Wit-Russische luchtvaartmaatschappij Belavia Belarusian Airlines vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar de hoofdstad Minsk. De vliegtijd is 2 uur en 30 minuten.

Je kunt ook overstappen in de Poolse hoofdstad Warschau. LOT Polish Airlines en Belavia Belarusian Airlines vliegen een paar keer per dag van Warschau naar Minsk. De vliegtijd is 1 uur en 10 minuten. Vanuit de Oostenrijkse hoofdstad Wenen vliegt Austrian Airlines enkele keren per dag naar Minsk. De vliegtijd is 1 uur en 45 minuten. Lees hier meer over vliegen naar Wenen. Met een tussenstop is een vliegticket mogelijk goedkoper.

Luchthaven van Minsk

De meeste internationale vluchten komen aan op Minsk National Airport (MSQ), dat eerder bekendstond als Minsk-2 Airport. Het is de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij Belavia. Het vliegveld ligt ongeveer 42 kilometer ten oosten van de hoofdstad. Er is nog een andere kleinere luchthaven, Minsk-1 Airport, dat op slechts enkele kilometers van het centrum ligt. Minsk-1 Airport wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten en vluchten naar Kiev en Moskou.

Het vliegveld beschikt over een bank, een geldwisselkantoor, een postkantoor, geldautomaten, een restaurant, cafés, bars, duty free winkels en souvenirshops. Ook is er een speelterrein voor kinderen, een eerste hulppost, een kapsalon, een apotheek en een fitnessruimte. Voor een dutje kun je een slaapbox huren. In het souterrain is een bagagedepot waar je 24 uur per dag je bagage achter kunt laten. Na de aanschaf van een internetkaart kun je gebruikmaken van wifi. Website van de luchthaven: www.airport.by

Vervoer van de luchthaven van Minsk

Taxi

In de aankomsthal zijn kantoortjes waar je een officiële luchthaventaxi kunt regelen voor het vervoer naar Minsk. Je moet daarvoor in het bezit zijn van een instapkaart. Er gelden vaste tarieven voor een rit naar het centrum, die 40 tot 45 minuten duurt. Je kunt ook betalen in euro’s. Op de luchthaven lopen ook malafide chauffeurs rond die passagiers naar hun illegale taxi proberen te lokken, maar die kun je beter negeren.

Bus

De bus is het goedkoopst voor het vervoer van het vliegveld naar de hoofdstad. Buslijn 300Э van busmaatschappij Minsktrans rijdt één of twee keer per uur naar Tsentralnyi, het busstation van Minsk. Het busstation ligt dichtbij het treinstation van Minsk. De bushalte op de luchthaven ligt tegenover Gate 5-6, op de voormalige taxistandplaats. De busrit naar Minsk duurt ongeveer een uur. Je kunt een buskaartje kopen bij een loket in de aankomstterminal of bij de buschauffeur.

Er rijden ook shuttlebussen van AeroExpress van het vliegveld naar het centrale busstation van Minsk. Buslijn 1400 rijdt via metrostation Urucha, buslijn 1430 rijdt via metrostation Mogilevskaya. De minibussen vertrekken elke 30 tot 40 minuten en de reistijd is circa drie kwartier. Aan boord is gratis wifi. Buskaartjes kun je kopen bij een loket, online of bij de buschauffeur. Website: www.aeroexpress.by

Reizen met de trein naar Wit-Rusland

Je kunt vanuit Nederland met de trein naar Wit-Rusland reizen, al zul je wel moeten overstappen in de Duitse hoofdstad Berlijn en in de Poolse hoofdstad Warschau. In totaal ben je met een treinreis 23 tot 24 uur onderweg.

Een paar keer per dag rijdt er een rechtstreekse trein van Warszawa Centralna, het centraal station van Warschau, naar station Minsk-Passajirskii. Deze treinreis duurt ruim 10½ uur. Voor de dienstregeling en reserveringen kun je kijken op de website van de Poolse spoorwegen: www.intercity.pl

Voor het laatst bijgewerkt op 23 juni 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Wit-Rusland, laat het dan aan ons weten via het contactformulier.

Foto © Minsk National Airport.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam