Christus van Corcovado, Rio de Janeiro, Brazilië

De beste bezienswaardigheden in Rio de Janeiro

Christus de Verlosser in Rio de JaneiroHet gigantische art deco standbeeld van de verlossende Christus (Cristo Redentor) dat uitkijkt over Rio de Janeiro en de baai is één van de bekendste symbolen van Brazilië. Sinds 1931 staat het grote beeld op 709 meter hoogte op de berg Corcovado, met uitgestrekte armen van 28 meter breed, alsof Christus de hele mensheid wil omvatten. Het 38 meter hoge loodzware betonnen standbeeld is het werk van de Frans-Poolse beeldhouwer Paul Landowski en de Braziliaanse ingenieur Heitor da Silva Costa. Zij waren ingehuurd door de katholieke kerk in Rio de Janeiro, die graag een monument wilde hebben bovenop de Corcovado. In 2007 werd het Christusbeeld gekozen tot een van de zeven moderne wereldwonderen.

Christus de Verlosser heeft de afgelopen decennia redelijk goed doorstaan, al raakte de rechterhand in 2014 wel een vinger kwijt door een blikseminslag. Met een tandradbaan kun je naar boven en ‘Cristo’ van dichtbij bewonderen. De rit van 3½ kilometer duurt 20 minuten. Je rijdt hierbij door Tijuca Nationaal Park, een enorm bos met natuurlijke bronnen, watervallen en een breed scala aan tropische vogels, vlinders en planten. Halverwege kun je uitstappen. Met de auto kun je het Christusbeeld ook bereiken, via een weg met talloze haarspeldbochten. In het 8 meter hoge voetstuk zit een kapel, die populair is voor trouwerijen. De instapplaats voor de tram is aan de Rua Cosme Velho, 513 Cosme Velho, Rio de Janeiro. Om wachten in de rij te voorkomen, kun je online al kaartjes kopen. Website: www.tremdocorcovado.rio

Christus van Corcovado in Rio de Janeiro

Voor het laatst bijgewerkt op 2 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Christus van Corcovado in Rio de Janeiro, Brazilië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © depositphotos.com/xura.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam