Overnachten in Honduras

Honduras heeft inmiddels een vaste plek op de ‘backpackerstrail’ in Centraal-Amerika, dus er zijn steeds meer mogelijkheden om er te overnachten. Hostels beginnen overal in het land op te komen. Daarnaast raken de Caribische eilanden van Honduras, zoals Roatán, steeds meer in trek bij welgestelde vakantiegangers en duikliefhebbers. Op de eilanden hebben de laatste jaren heel wat luxueuze hotels en all-inclusive resorts hun deuren geopend.

Ook in de grotere steden van Honduras heb je een ruime keuze aan hotels. Daarnaast kun je overnachten in bed & breakfasts en lodges. Op de Caribische eilanden kun je vakantiehuizen, appartementen en villa’s huren, al is het aanbod nog niet zo groot. Soms kun je overnachten bij particulieren die een kamer verhuren aan toeristen. Kamperen is niet aan te raden omdat het onveilig is, maar in de nationale parken zijn daarvoor wel wat mogelijkheden.

Overnachten in Honduras is (nog) niet heel duur als je het vergelijkt met sommige andere landen in Midden-Amerika, zoals Costa Rica. Op het vasteland heb je al voor ongeveer € 15 tot € 25 een standaardkamer in een hotel met een badkamer en een fan, zonder veel fratsen. Accommodatie op de Caribische eilanden (Islas de la Bahía) is echter een stuk duurder.

Ook betaal je meer voor een overnachting in Honduras tijdens het hoogseizoen. Op het vasteland is dat tijdens het droge seizoen van december tot en met april. De eilanden zijn meestal droog van februari tot en met juni. Hou rekening met het orkaanseizoen in september en oktober, wanneer er zware regenval over Honduras trekt. Het is raadzaam tijdig te reserveren als je in het hoogseizoen vakantie viert in Honduras, vooral voor de Caribische eilanden. Ook tijdens religieuze feestdagen, zoals de week voor Pasen (Semana Santa), is accommodatie snel volgeboekt. Tijdens het laagseizoen kan afdingen geen kwaad.

Zoek je accommodatie voor je vakantie of rondreis in Honduras?
Reserveer online een hotel of hostel in Honduras, tegen de laagste prijzen

Hotels en resorts in Honduras

In alle steden en plaatsen van Honduras vind je hotels. Er is een ruim aanbod in de hoofdstad Tegucigalpa, San Pedro Sula en de havenstad La Ceiba. Veel van deze hotels richten zich op zakenreizigers, en hebben geen aparte tarieven voor verschillende seizoenen. De meeste keuze aan hotels en resorts heb je op de Caribische eilanden Roatán, Guanaja en Utila. Hier worden tijdens het laagseizoen wel vaak kortingen aangeboden.

De hotels in Honduras verschillen aanzienlijk in stijl, comfort en prijs. Op Roatán is de kwaliteit van de hotels en resorts in het algemeen hoog, aangezien hier veel Amerikanen vakantie vieren. In de grote steden op het vasteland vind je ook hotels van internationale hotelketens, waaronder Marriott en Hilton. Hier kun je dezelfde kwaliteit en dienstverlening verwachten als in vergelijkbare hotels elders in de wereld.

In de rest van het land kunnen hotels eenvoudig zijn, met beperkte faciliteiten en simpel ingerichte kamers. Op de goedkoopste plekken kunnen hotelkamers ronduit smerig zijn. Hotels vermelden hun prijzen meestal voor tweepersoonskamers. Als je solo reist, vraag dan naar de prijs voor één persoon. Eenpersoonskamers zijn vaak klein en worden geleverd met een tweepersoonsbed. In Honduras moeten hotels een toeristenbelasting in rekening brengen van 16 procent. Het kan handig zijn om te vragen of deze belasting al zit inbegrepen in de vermelde prijs, anders valt de hotelrekening een stuk hoger uit.

Beste hotels in Tegucigalpa

Hieronder vermelden we enkele hotels in de hoofdstad Tegucigalpa die goede reviews hebben van reizigers, die zich op een goede locatie bevinden of die een bijzondere geschiedenis hebben.

Hotel Portal del Angel: dit is het enige boutique hotel in Tegucigalpa, met een zeldzame mix van rustieke chic en onvervalste luxe. Het stijlvolle hotel is ingericht met marmeren pilaren, smeedijzeren balkons, parketvloeren en handgemaakte meubels. De gangen zijn ingericht met kunstwerken en schilderijen van Hondurese kunstenaars. In de lawaaierige hoofdstad kun je genieten van rust, want na 22.00 uur gaat de muziek uit en de bar dicht. Het hotel heeft een restaurant en zwembad en ligt in de Zona Viva, met enkele van de beste restaurants in Tegucigalpa. ► Boek een overnachting in Hotel Portal del Angel vanaf € 81 per nacht

Real InterContinental Tegucigalpa: dit is een van de beste stadshotels in Tegucigalpa, gelegen ten zuidoosten van het centrum tegenover het winkelcentrum Multiplaza Mall. Het is een modern 4-sterrenhotel met trendy lounges, restaurants en een aantrekkelijk zwembad met een tropische uitstraling. De 157 geluiddichte kamers zijn fantastisch ingericht, met een flatscreen-tv, minibar, kluisje, een mobiel dockingstation en lichtgewicht dekbedden. De belangrijkste overheidsgebouwen liggen op anderhalve kilometer, ver genoeg dat je geen last hebt van politieke protesten. Dit hotel is zowel populair bij toeristen als zakenreizigers. ► Boek een overnachting in Real InterContinental Tegucigalpa vanaf € 112 per nacht

Hostels in Honduras

In Honduras kun je goedkoop overnachten in hostels. Die vind je op steeds meer plekken in het land door het groeiende legioen backpackers dat door Honduras en Centraal-Amerika trekt. Je hebt vooral veel keuze in Tegucigalpa, La Ceiba, San Pedro Sula, de Mayastad Copán en op de eilanden Utila en Roatán. Op de Caribische eilanden hebben duikcentra vaak een eigen hostel.

Een bed in een slaapzaal kost gemiddeld tussen de € 6 en € 8. In veel hostels kun je ook een privékamer huren, maar de prijs is dan ongeveer hetzelfde als in een goedkoop hotel. Hostels zijn in het algemeen vrij eenvoudig, met enkele slaapzalen met stapelbedden. Ontbijt en wifi zijn meestal inbegrepen in de prijs. Een hostel met keuken is wat moeilijker te vinden. De hostels in Honduras zijn leuke plaatsen om andere reizigers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, vooral als je alleen reist.

Honduras heeft overigens ook een aantal uitstekende bed & breakfasts die zich richten op budgetreizigers. Je vindt ze vooral in toeristische gebieden. Bed & breakfasts kunnen variëren van eenvoudige houten huizen aan het strand tot lodges in de jungle. Kamers zijn eenvoudig en comfortabel, en de eigenaren zijn erg gastvrij. Hou wel de veiligheid in de gaten en controleer of je kamer goede sloten heeft en de bed & breakfast een veilige toegangspoort heeft.

Kamperen in Honduras

Honduras is nog steeds een land waar criminaliteit een groot probleem is, dus kamperen wordt niet aanbevolen. Ook niet op de stranden aan de noordkust, hoe verleidelijk het ook lijkt. Je kunt eventueel toestemming vragen aan een landeigenaar om op zijn terrein te kamperen.

In sommige natuurgebieden zijn wel mogelijkheden om je tent neer te zetten op aangewezen kampeerterreinen, zoals in Pico Bonito Nationaal Park en Sierra de Agalta Nationaal Park. Informeer daarnaar bij de parkautoriteiten.

Voor het laatst bijgewerkt op 23 april 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Honduras, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/mark52; Hotel Portal del Angel.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam