Rondreizen Panama

Panama heeft een vooraanstaande plaats in reizen en toerisme in Latijns Amerika

Cayo Coral, PanamaPanama heeft in Latijns Amerika met zijn derde plaats een leidende rol met betrekking tot reizen en toerisme volgens de Concurrentieindex Reizen en Toerisme 2015 van het World Economic Forum. Het Forum evalueert het potentieel van 141 landen om economische en sociale opbrengsten te genereren door de sector van duurzame reizen en toerisme.

De landlengte staat op de 34e plaats van de wereldranglijst en is als derde economie van Latijns Amerika het beste voorbereid op toerisme, na Brazilië op plaats 28 en Mexico op plaats 30, met respectievelijk een eerste en tweede plaats, verder gevolgd door Costa Rica op plaats 42.

Op grond van de cijfers van de Autoriteit voor Toerisme van Panama (ATP), in de periode van januari tot en met maart 2015 heeft Panama in totaal 761.176 bezoekers geteld. Dit is een toename van 13,8 procent in vergelijking met dezelfde periode van 2014 en een absolute stijging van 92.554 bezoekers.

Panama StadHet World Economic Forum benadrukt wel dat terwijl de ontwikkelde economieën nog steeds de eerste plaatsen innemen, het verschil met de opkomende economieën vermindert. De eerste tien plaatsen behoren tot de traditionele bestemmingen zoals Spanje, Frankrijk, Duitsland, Verenigde Staten, Verenigde Koninkrijk, Zwitserland, Australië, Italië, Japan en Canada.

Echter bij de eerste dertig plaatsen treffen wij naast Brazilië en Mexico grote opkomende marktpartijen aan zoals China (17) en Maleisië (25). Rusland, Zuid Afrika en India staan op de plaatsen 45, 48 en 52 respectievelijk.

Creëren van werkgelegenheid

Het rapport onderstreept dat de toeristische sector in Latijns Amerika al werk geeft aan ruim 6 miljoen mensen en dat deze sector in 2013 goed was voor meer dan 80 miljoen internationale bezoekers. Het rapport vermeldt daarbij dat een groot deel van deze toename afkomstig is van de eigen regio waar vanaf 2010 de uitgaven voor toerisme met bijna 40 procent zijn gestegen.

Folklore in PanamaHierbij wordt opgemerkt dat meerdere landen in Zuid en Centraal Amerika succesvoller zijn geweest door de exploitatie van hun potentieel in de sectoren reizen en toerisme. Dit geldt voor de Dominicaanse Republiek, Costa Rica, Panama en Mexico, die zich tussen de 40 landen bevinden die meer prioriteit geven aan reizen en toerisme.

Evaluatiemethode

Het rapport over Concurrentie Reizen en Toerisme verdeelt 141 landen in 14 categorieën, waardoor een gedetailleerd profiel van ieder land ontstaat dat dient als leidraad om hun sterkste en zwakste concurrerende punten in kaart te brengen. Het rapport beslaat ook een brede sectie tabellen met gegevens met daarin alle indicatoren die gebruikt zijn om de index te berekenen.

Deze evaluatie is opgesteld door het World Economic Forum in samenwerking met Strategy& met gebruik van de gegevens van Bloom consulting, Deloitte, de Internationale Luchtvaartorganisatie (IATA), de Internationale Unie voor het Behoud van de Natuur (UIPN), de Wereldorganisatie voor Toerisme (OMT) en het World Travel and Tourism Council (WTTC).

Meer weten? Neem contact op met de Ambassade van Panama.

Voor het laatst bijgewerkt op 21 november 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de vooraanstaande plaats van Panama in reizen en toerisme, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam