Tips voor een vakantie in Paraguay

Paraguay: een introductie

Een vakantie in Paraguay beleef je in Corazón de América, ‘het hart van Zuid-Amerika’, een land met een grote natuurlijke schoonheid en vriendelijke mensen dat zelden op de bucketlist staat. Op de een of andere manier vallen reizigers niet voor het land, dat door de rivier Rio Paraguay in tweeën wordt gedeeld. Paraguay ,,ligt nergens en is nergens om beroemd”, zei de Amerikaanse essayist P.J.  O’Rourke eens. De waarheid is natuurlijk anders. Er is in Paraguay een gezegde dat mensen twee keer moeten huilen: eenmaal wanneer ze aankomen en eenmaal wanneer ze vertrekken.

De relatieve onbekendheid van dit ‘vergeten land’ maakt een vakantie er misschien wel veel aantrekkelijker. Een logisch beginpunt is de hoofdstad Asunción, gesticht in 1537 en daarmee ouder dan Buenos Aires of Rio de Janeiro. Het is een charmante, koloniale stad met een ontspannen Latijns-Amerikaanse sfeer, mooie pleinen en een leuk nachtleven.

Je kunt van daaruit een cruise maken naar Concepción of een avontuurlijke trip maken naar de westelijke Chaco-regio, waar enkele fascinerende Duitse mennonietengemeenschappen wonen (en die na de oorlog gevluchte nazi’s opvingen). Paraguay heeft tien nationale parken met vele inheemse dieren, waaronder de jaguar, de reuzenarmadillo en de capibara. Dit is het grootste knaagdier ter wereld – in feite een gigantische cavia. Bijzonder is ook dat de lokale Guarana-bevolking de Spaanse koloniale heersers heeft weten te overleven.

Paraguay heeft een oorlogszuchtig verleden en een paar dictaturen achter de rug, maar de laatste decennia is het leven er niet meer zo gecompliceerd. Hoewel, het is nog steeds legaal om een pistoolduel uit te vechten, mits beide deelnemers geregistreerd bloeddonor zijn. Afgezien van deze eigenaardigheid is Paraguay de ultieme plek voor mensen die vakantie willen vieren in een Zuid-Amerikaanse bestemming buiten de gebaande paden. Voor hen is het te hopen dat het land de toeristenpromo’s nog even achterwege laat.

ParaguayParaguay in een notendop

– Oppervlakte: 406.752 vierkante kilometer (10 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 7.272.639 (2021);
– Bevolkingsdichtheid: 18 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Asuncion;
– Talen: Spaans (officieel), Guarani;
– Munteenheid: Guarani (PYG);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 12.300 (2020).

Informatie over visum Paraguay

Reizen en vakantie in ParaguayStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Paraguay. Je dient wel in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of voor de vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Paraguay in Brussel.

Bespaar op roamingkosten tijdens je vakantie in Paraguay
Bestel hier alvast een lokale simkaart voor Paraguay

Bezienswaardigheden in Paraguay top-10

Paraguay bezienswaardigheden
Paraguay heeft genoeg bezienswaardigheden die een vakantie de moeite waard maken. Je kunt er schitterende watervallen en moderne wereldwonderen bezoeken, wandelen door koloniale steden en mooie natuurgebieden doorkruisen. ► Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden in Paraguay

Overnachten in Paraguay

Paraguay wordt minder goed bezocht dan de buurlanden, maar er is toch redelijk wat accommodatie in het land. Je kunt overnachten in hotels, lodges, hostels en posada’s. De meeste accommodatie vind je in Asunción en in Ciudad del Este. Lees hier alle tips voor overnachten in Paraguay

Reizen naar Paraguay

Paraguay reizenJe kunt per vliegtuig, over land en per boot naar Paraguay reizen. Vliegen is het makkelijkste met een overstap in Madrid. Vanuit de buurlanden Brazilië en Argentinië kun je makkelijk over land Paraguay binnenkomen. Lees hier alle tips over reizen naar Paraguay

Communicatie in Paraguay

Internationaal toegangsnummer: +595.
Alarmnummer noodgevallen: 911.
Alarmnummer ambulance: 204-800.
Alarmnummer brandweer: 711.

Tijdsverschil met Paraguay

Tijdens onze wintertijd is het in Paraguay 4 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het in Paraguay 6 uur vroeger dan in Nederland. De zomertijd in Paraguay loopt niet gelijk met die in Nederland. Daarom is het tussen de laatste en een na laatste zondag in maart en tussen de eerste en laatste zondag in oktober in Paraguay 5 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Paraguay

De elektriciteit in Paraguay is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Voor het laatst bijgewerkt op 21 maart 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Paraguay, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/kacmerka.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam