ParaguayReizen en vakantie in Paraguay

Kerngegevens

– Oppervlakte: 406.752 vierkante kilometer (10 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 6.623.252 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 16 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Asuncion;
– Talen: Spaans (officieel), Guarani;
– Munteenheid: Guarani (PYG);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 6100 (2012).

Informatie over visum Paraguay

Reizen en vakantie in ParaguayStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Paraguay. Je dient wel in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of voor de vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Paraguay in Brussel.

Communicatie in Paraguay

Internationaal toegangsnummer: +595.
Alarmnummer noodgevallen: 911.
Alarmnummer ambulance: 204-800.
Alarmnummer brandweer: 711.

Tijdsverschil met Paraguay

Tijdens onze wintertijd is het in Paraguay 4 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het in Paraguay 6 uur vroeger dan in Nederland. De zomertijd in Paraguay loopt niet gelijk met die in Nederland. Daarom is het tussen de laatste en een na laatste zondag in maart en tussen de eerste en laatste zondag in oktober in Paraguay 5 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Paraguay

De elektriciteit in Paraguay is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Foto © depositphotos.com/kacmerka.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by