Reizen naar Saint Lucia

Saint Lucia reizenJe kunt met het vliegtuig en per boot naar Saint Lucia reizen, dit prachtige bergachtige eiland in het Caribisch gebied. Er gaan vooral veel rechtstreekse vluchten vanuit Noord-Amerika en het Caribisch gebied naar Saint Lucia. Per boot kun je vanuit het noordelijke buureiland Martinique naar Saint Lucia reizen. Ook kun je het eiland bezoeken tijdens een cruise in de Caraïben, omdat hier regelmatig cruiseschepen aanmeren.

Vliegen naar Saint Lucia

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Saint Lucia vliegen, dus je zal altijd een keer moeten overstappen. Je bereikt het eiland bijvoorbeeld met een overstap in de Britse hoofdstad Londen. British Airways vliegt vrijwel dagelijks van luchthaven London Gatwick naar Saint Lucia, een vlucht van 9 uur.

Vanaf Amsterdam Schiphol vliegen British Airways en easyJet enkele keren per dag naar London Gatwick, een vlucht van een 1 uur. Daarnaast kun je de trein pakken van Amsterdam CS naar Gatwick (5 uur). De overstaptijden zijn echter niet zo gunstig, want de vluchten en/of treintijden sluiten niet goed op elkaar aan. Mogelijk moet je een nacht in Londen doorbrengen.

Wil je op vakantie naar het eiland Saint Lucia?
Vergelijk hier goedkope vliegtickets naar Saint Lucia

Een andere mogelijkheid is om via de Verenigde Staten naar Saint Lucia te vliegen. Er zijn rechtstreekse vluchten vanuit onder meer New York (John F. Kennedy Airport en Newark), Miami, Atlanta en Philadelphia. Het eiland is verder te bereiken vanuit talloze andere eilanden in het Caribisch gebied, waaronder Dominica, Barbados, Martinique en St. Vincent en de Grenadines.

Luchthavens van Saint Lucia

Saint Lucia is niet zo’n groot eiland, maar heeft toch twee luchthavens. Helemaal in het zuiden ligt Hewanorra International Airport, het grootste vliegveld van Saint Lucia. Hier landen intercontinentale vluchten vanuit Noord-Amerika en Europa. In het noorden vlakbij de hoofdstad Castries ligt George F. L. Charles Airport, een kleiner vliegveld dat vooral voor Caribische vluchten wordt gebruikt.

Hewanorra International Airport

Saint Lucia vliegveldAls je vanuit Noord-Amerika of Europa naar Saint Lucia gaat reizen, kom je aan op Hewanorra International Airport (UVF). Ook de vluchten van British Airways komen hier aan. Dit is de belangrijkste luchthaven voor internationale vluchten. Het ligt vlakbij Vieux Fort in het uiterste zuiden van het eiland.

Het vliegveld bestaat uit een kleine passagiersterminal. In 2020 is begonnen met een project voor een uitbreiding en vernieuwing van de terminal om de groeiende stroom toeristen aan te kunnen. De luchthaven beschikt over een geldwisselkantoor, geldautomaten en een taxfreeshop. Voor eten en drinken is er een restaurant, koffietentje en café. Wifi is gratis beschikbaar voor passagiers. Het beheer van het vliegveld is in handen van de Saint Lucia Air and Sea Ports Authority: www.slaspa.com

Vervoer vanaf Hewanorra International Airport

Voor het vervoer van de luchthaven naar je accommodatie kun je een taxi nemen. De rit naar het toeristische stadje Soufrière, vlakbij de bekende Pitons vulkanische pieken, duurt ongeveer 45 minuten. Een taxirit naar de hoofdstad Castries en de hotels en resorts in het noorden duurt circa anderhalf uur. Hewanorra International Airport ligt ongeveer 72 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Castries.

Vermijd stress bij aankomst op de luchthaven van Saint Lucia
Boek hier alvast je airport taxi transfer naar je accommodatie op Saint Lucia

Als je geen zin hebt in een lange hobbelige rit naar het noorden van Saint Lucia, kun je ook een vluchtje boeken met een helikopter. Een transfer van St. Lucia Helicopters (www.stluciahelicopters.com) brengt je in 10 minuten naar de andere kant van het eiland. Ondertussen kun je meteen genieten van de prachtige natuur van het eiland.

Wil je Saint Lucia op eigen gelegenheid ontdekken met een huurauto? Op het vliegveld zijn verschillende kantoren van autoverhuurbedrijven. Een tijdelijk rijbewijs is vereist voor toeristen en kan worden verkregen met een geldig rijbewijs bij de autoverhuurder. Vergeet niet aan de linkerkant van de weg te rijden!

Wil je een auto huren op het eiland Saint Lucia?
Vergelijk hier de tarieven voor een huurauto op Saint Lucia

George F. L. Charles Airport

Net buiten de hoofdstad Castries ligt George F. L. Charles Airport (SLU), een kleiner regionaal vliegveld dat gebruikt wordt voor vluchten in het Caribisch gebied. Het is vernoemd naar een belangrijke politicus van Saint Lucia. Het vliegveld staat lokaal ook bekend als Vigie Airport, vernoemd naar het strand Vigie Beach waar het direct naast ligt.

Luchtvaartmaatschappijen die vliegen naar deze luchthaven zijn onder meer Air Antilles, Air Caraïbes en LIAT. Er is een kleine passagiersterminal met een geldwisselkantoor, een koffietentje en een taxfreeshop. De resorts van Marigot Bay liggen op ongeveer 7 kilometer van de luchthaven en de resorts van Gros Islet op ongeveer 8 kilometer afstand. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven, onder meer van Avis Car Rental. Je kunt je huurauto het beste vooraf reserveren.

Reizen met de boot naar Saint Lucia

Vanaf het noordelijker gelegen eiland Martinique kun je met de boot naar Saint Lucia reizen. De rederij L’Express des îles vaart meerdere keren per week van Fort-de-France op Martinique naar Castries, de hoofdstad van Saint Lucia. De vaartijd is 1½ uur. Voor de dienstregeling en het boeken van tickets kun je terecht op de website: www.express-des-iles.fr

Voor het laatst bijgewerkt op 11 januari 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Saint Lucia, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © BlueOrange Studio/Shutterstock.com; SLASPA.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam