Saint LuciaReizen en vakantie in Saint Lucia

Kerngegevens

– Oppervlakte: 616 vierkante kilometer (drie keer de stad Amsterdam);
– Inwoneraantal: 162.781 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 264 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Castries;
– Talen: Engels (officieel), Frans-Creools;
– Munteenheid: Oost-Caribische Dollar (XCD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 13.300 (2012).

Informatie over visum Saint Lucia

Reizen en vakantie in Saint LuciaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Saint Lucia. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook dien je te beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Saint Lucia te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je maximaal 3 maanden in het land verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Saint Lucia in Brussel.

Communicatie in Saint Lucia

Internationaal toegangsnummer: +1 – 758.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 999 en 911.
Royal Saint Lucia Police Force: www.rslpf.com

Tijdsverschil met Saint Lucia

Tijdens onze wintertijd is het op Saint Lucia 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Saint Lucia 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Saint Lucia

De elektriciteit op Saint Lucia is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt vooral Britse stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Sommige hotels en resorts hebben ook stopcontacten met 110 volt, die geschikt zijn voor Amerikaanse stekkers.

Foto © depositphotos.com/matfron.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by