Tips voor een vakantie in Saint Lucia

Saint Lucia: een introductie

Een vakantie in Saint Lucia beleef je op een paradijselijk en vulkanisch eiland in de Caribische Zee, het enige land ter wereld dat naar een vrouw is vernoemd. Het is een opvallend bergachtig eiland dat bedekt is met een dik regenwoud en misschien wel de meest opvallende blikvanger heeft van de Caraïben: de groene en steile vulkanische kegels van de Petit Piton en de Gris Piton. De twee pieken rijzen bijna 800 meter op uit de blauwe oceaan en hebben Saint Lucia tot in verre (om)streken beroemd gemaakt.

De wonderbaarlijke natuur wil niet zeggen dat Saint Lucia geen stranden heeft. Het land trekt al sinds de jaren zeventig vakantiegangers voor de gouden stranden in het noorden of de zilverachtige stranden in het vulkanische zuiden. Het eiland tussen Martinique in het noorden en Saint Vincent en de Grenadines in het zuiden staat bekend als een romantische bestemming waar witte zandstranden, kristalheldere wateren en palmen met kokosnoten het beeld van een Caribische idylle compleet maken. Saint Lucia heeft inderdaad vele aanlokkelijke resorts waar je in een hangmat in slaap kunt dommelen, maar het eiland heeft ook een rijk cultureel erfgoed.

Saint Lucia is liefst 14 keer van eigenaar gewisseld, tussen de Britten en de Fransen, die allebei hun stempel op het eiland hebben achtergelaten. Sinds 1979 is het land onafhankelijk en een populaire bestemming waar je tijdens een vakantie de ontspannen sfeer van de eilandbewoners kunt ervaren. Begin de dag met een oranje-getinte zonsopgang, ga duiken of wandelen door de groene bergen, eet een maaltijd buiten bij kaarslicht en relax tijdens een avondje volksmuziek. Saint Lucia zal je blijven boeien, ook lang nadat de smaragdgroene pieken van de Pitons achter de horizon verdwenen zijn.

Saint LuciaSaint Lucia in een notendop

– Oppervlakte: 616 vierkante kilometer (drie keer de stad Amsterdam);
– Inwoneraantal: 164.994 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 268 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Castries;
– Talen: Engels (officieel), Frans-Creools;
– Munteenheid: Oost-Caribische Dollar (XCD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 13.300 (2016).

Informatie over visum Saint Lucia

Reizen en vakantie in Saint LuciaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Saint Lucia. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook dien je te beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Saint Lucia te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je maximaal 3 maanden in het land verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Saint Lucia in Brussel.

Communicatie in Saint Lucia

Internationaal toegangsnummer: +1 – 758.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 999 en 911.
Royal Saint Lucia Police Force: www.rslpf.com

Tijdsverschil met Saint Lucia

Tijdens onze wintertijd is het op Saint Lucia 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Saint Lucia 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Saint Lucia

De elektriciteit op Saint Lucia is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt vooral Britse stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Sommige hotels en resorts hebben ook stopcontacten met 110 volt, die geschikt zijn voor Amerikaanse stekkers.

Voor het laatst bijgewerkt op 3 januari 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Saint Lucia, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/matfron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam