Reizen en vakantie in Libanon

Kerngegevens

– Oppervlakte: 10.400 vierkante kilometer (een vierde van Nederland)
– Inwoneraantal: 6.184.701  (2015);
– Bevolkingsdichtheid: 595 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Beiroet;
– Talen: Arabisch (officieel), Frans, Engels;
– Munteenheid: Libanese Pond (LBP);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 18.600 (2015).

Informatie over visum Libanon

Reizen en vakantie in LibanonStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Libanon. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort bij de visumaanvraag nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en een verblijfadres (bijvoorbeeld de reservering van een hotel).

Een andere vereiste is dat je kunt aantonen over minstens 2000 Amerikaanse dollars te beschikken (bijvoorbeeld via een credit card). Een toeristenvisum kun je aanvragen bij de Ambassade van Libanon in Den Haag. Voor de visumaanvraag moet je twee recente pasfoto’s inleveren en een kopie van de pagina in je paspoort met je persoonlijke gegevens. De behandeling van een visumaanvraag duurt ongeveer 5 werkdagen.

Let op: reizigers met een stempel van Israël in hun paspoort worden waarschijnlijk niet toegelaten tot Libanon, ook al heb je een visum.

Communicatie in Libanon

Internationaal toegangsnummer: +961.
Algemeen alarmnummer: 112.
Alarmnummer ambulance: 140.
Alarmnummer brandweer: 175.

Tijdsverschil met Libanon

In Libanon is het 1 uur later dan in Nederland. Libanon kent net als Nederland een zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober.

Elektriciteit in Libanon

De elektriciteit in Libanon is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt vooral Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen, maar je kunt ook Britse en andersoortige stopcontacten tegengekomen die geschikt zijn voor andere stekkers. Het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Openingstijden in Libanon

Hieronder staan de algemeen geldende openingstijden in Libanon. Afwijkingen zijn mogelijk.

Overheidsinstellingen: 08.00-14.00 uur (maandag tot en met donderdag), 08.00-11.00 uur (vrijdag), 08.00-13.00 uur (zaterdag).
Banken: 08.00-14.00 uur (maandag tot en met zaterdag).
Winkels en winkelcentra: 09.00-22.00 uur.
Bedrijven: 08.00-17.00 uur.

Foto © depositphotos.com/shanin.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by