Overnachten in Libanon

Overnachten LibanonTijdens de burgeroorlog in Libanon van 1975 tot 1990 is de hotelindustrie grotendeels van de kaart geveegd, maar de decennia daarna zijn de meeste hotels weer herbouwd. Ook heeft het land er vele nieuwe hotels bijgekregen. In Libanon is dus volop keuze om te overnachten voor alle budgetten, van luxe hotels en boutique hotels tot appartementen en bed & breakfasts.

De meeste hotels bevinden zich in de hoofdstad Beiroet. Daarbuiten bevinden zich veel minder hotels, met name in het zuiden van Libanon. De prijzen van hotelkamers zijn in de zomer en de winter ongeveer gelijk. Veel duurdere hotels rekenen bovenop de normale prijs nog een ‘service charge’ van 15 procent. Hotels worden door het Libanese ministerie van toerisme geclassificeerd, van 1 ster tot 5 sterren. Het ministerie publiceert jaarlijks een hotelgids waar alle accommodatie in staat vermeld.

Het overnachten in een bed & breakfast begint steeds populairder te worden in Libanon. De organisatie l’Hote Libanais heeft een netwerk van bed & breakfasts in het land, van eenvoudig tot luxe. Het is de ideale manier om de gastvrijheid van Libanezen van dichtbij te ervaren. Meer informatie vind je op de website: www.hotelibanais.com

Hotels in Libanon

Hieronder vind je een overzicht van officiële websites van hotels in Libanon. Als je er wilt overnachten, kun je via de website een hotelkamer reserveren.

Hotelketens in Libanon

Antelias

Hotels in Beiroet

Bhamdoun

Broumana

Hotels in Byblos

Damour

Hotels in Jounieh

Hotels in Tripoli

Tyr

Voor het laatst bijgewerkt op 4 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Libanon, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © Le Bristol Hotel, Beiroet.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam