Reizen naar Libanon

Reizen met het vliegtuig naar Libanon

Vliegen vanuit Nederland

Reizen LibanonVanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met het vliegtuig naar Libanon reizen. Je kunt de Libanese hoofdstad Beiroet wel makkelijk bereiken met een overstap. Een goedkoop vliegticket is te koop bij LOT Polish Airlines, waarbij je een tussenstop maakt in de Poolse hoofdstad Warschau. De vliegtijd van Warschau naar Beiroet is 3½ uur. De totale reistijd vanaf Amsterdam Schiphol is hierbij 6½ uur.

Ook kun je naar Libanon vliegen met een overstap in Rome. Er zijn meerdere vluchten per dag van de Italiaanse hoofdstad naar Beiroet, van de luchtvaartmaatschappijen Alitalia en Middle East Airlines. De vliegtijd van Rome naar Beiroet is 3 uur en 10 minuten. Verder kun je een tussenstop maken in de Turkse stad Istanbul. Er zijn zo’n vijf vluchten per dag van Istanbul naar Beiroet. De vliegtijd is bijna 2 uur.

Vliegen vanuit België

Vanuit België kun je wel rechtstreeks naar Libanon vliegen. Middle East Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Libanon, vliegt een paar keer per week rechtstreeks van Brussel naar Beiroet. De vliegtijd is 4 uur en 10 minuten.

Luchthaven van Beiroet

Alle internationale vluchten komen aan op Beirut–Rafic Hariri International Airport (BEY), de enige luchthaven in Libanon voor passagiersvluchten (er zijn ook nog een paar militaire vliegvelden). De luchthaven bestaat uit één terminal ligt ongeveer 9 kilometer ten zuiden van het centrum van Beiroet.

Het vliegveld beschikt over geldautomaten en bankkantoren waar je geld kunt wisselen. Er zijn verschillende cafés en restaurants, waar je terecht kunt voor zowel internationale als Libanese gerechten. In de vertrekhal is een Japans visrestaurant. Er is een grote duty free winkel van 4500 vierkante meter waar je van alles kunt krijgen, variërend van elektronica en juwelen tot delicatessen en sigaren.

Op de luchthaven vind je verder een eerste hulppost die 24 uur per dag open is, gebedsruimtes voor moslims en christenen en een postkantoor. Wifi is gratis in het eerste halfuur. In de terminal zijn kantoren van autoverhuurbedrijven. Website: www.beirutairport.gov.lb

Vervoer van de luchthaven naar Beiroet

Vliegen naar Beiroet, LibanonTaxi

De taxi is de makkelijkste manier van om van de luchthaven in Beiroet te komen. Het beste kun je een officiële witte luchthaventaxi nemen, herkenbaar een een logo op de zijkant. De taxistandplaats vind je buiten de aankomsthal. Er gelden officiële tarieven voor een rit naar het centrum. Je kunt ook een andere taxi nemen, maar dan moet je wel onderhandelen over de prijs. Een rit naar het centrum zou niet meer moeten kosten dan LBP 30,000 tot LBP 40,000. Het is eveneens mogelijk in Libanon een taxi te bestellen via de app Uber.

Minibus

Er rijden minibussen vanaf het vliegveld naar Beiroet en diverse andere steden in Libanon. Deze heten ‘service taxi’ en vertrekken zodra er genoeg passagiers zijn. Er rijdt onder meer een minibus naar het busstation Charles Helou, in de buurt van de haven van Beiroet.

Reizen met de bus naar Libanon

In het verleden was het altijd mogelijk met de bus vanuit Syrië naar Libanon te reizen. Door de oorlog in Syrië zijn de busverbindingen opgeschort. Met de auto is de reistijd van Damascus naar Beiroet ongeveer anderhalf uur.

Ook vanuit Israël rijden geen bussen naar Libanon. De grens is gesloten, aangezien Libanon formeel nog in oorlog is met Israël. Ook met de auto of de fiets is het niet mogelijk van Israël naar Libanon te rijden. Je mag Libanon ook niet binnen als je Israëlische stempels in je paspoort hebt staan.

Reizen met de boot naar Libanon

In de zomer leggen cruiseschepen soms aan in de haven van Beiroet, als onderdeel van een cruise in de Middellandse Zee. Er gaat ook enkele keren per week een veerdienst van de zuidelijke Turkse stad Taşucu naar de Libanese havenstad Tripoli, in het noorden van het land.

Je kunt een auto meenemen op de veerboot (het is dus mogelijk om met de auto van Nederland naar Libanon te rijden, via Turkije). De bootreis duurt circa 9½ uur. De rederij is Akgünler Denizcilik. Voor de dienstregeling en boekingen: www.akgunlerbilet.com

Voor het laatst bijgewerkt op 8 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Libanon, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Beirut–Rafic Hariri International Airport; Flickr.com/Paul Saad.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie