Booking Oman

Overnachten en hotels in Oman

Oman heeft een ruim aanbod van hotels in de steden en dorpen, van 1 ster tot en met 5 sterren. Door de ontwikkeling van het toerisme worden ook in steeds meer afgelegen plaatsen van Oman hotels geopend, zoals de regio rond de bergen van Nizwa en aan de kust bij Sur.

Een kamer in een hotel is relatief duur. Enkele jaren geleden was de hoofdstad Muscat de duurste plek ter wereld om te overnachten. Muscat heeft de ruimste keuze aan hotels, maar die richten zich vooral op zakenreizigers. Er zijn nog weinig hotels die zich specifiek richten op buitenlandse toeristen. Wel vind je aan de kust een groot aantal luxueuze resorts voor toeristen die wat meer geld te besteden hebben. De duurste periode om te overnachten in Oman, is tijdens de wintermaanden. In de zomer gaan de prijzen van hotelkamers soms tot 30 procent omlaag.

Zoek je een voordelig en goed hotel tijdens je reis in Oman?
Reserveer hier een hotel in Oman, tegen de laagste prijzen

In kleinere plaatsen buiten de grote steden kun je terecht in simpele 1- en 2-sterren hotels waar Omaanse mannen en vrouwen overnachten. Het zijn eenvoudige en functionele hotels, maar in het algemeen wel schoon en redelijk. In de slechtste en goedkoopste plaatsen krijg je echter te maken met keiharde matrassen, rond rennende kakkerlakken, loshangende stopcontacten en onbetrouwbare elektriciteit.

In het wild kamperen is toegestaan in Oman, mits je de tent neerzet op een stuk land dat onbewoond en niet gecultiveerd is. Als je wilt kamperen in de buurt van een dorp of als je ziet dat er mensen in de buurt wonen, moet je eerst toestemming vragen. Je kunt op het strand, in de woestijn of in de bergen slapen, en onder een heldere sterrenhemel is dat zeker een onvergetelijke ervaring. Een alternatief is om te overnachten in één van de desert camps in de woestijn. Je betaalt er uiteraard meer voor, maar het is comfortabeler met meer voorzieningen. Vooral in Wahiba Sands vind je woestijnkampen.

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Oman

Oman heeft enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder een selectie van deze hotels.

Al Bustan Palace Hotel, Muscat

Het Al Bustan Palace Hotel in de hoofdstad Muscat is een van de meest luxueuze en elegante hotels van Oman. Het was ooit gebouwd als paleis voor sultan Qaboos van Oman en je voelt je inderdaad als een koning als je hier gaat overnachten, met een weelderige palmentuin, vijf zwembaden en een privéstrand van 1 kilometer (het grootste privéstrand in Muscat). De lobby is met marmer bekleed en heeft een atrium van 38 meter hoog (een derde van de hoogte van de Eiffeltoren).

Je kunt er overnachten in 250 kamers en suites die onlangs zijn gerenoveerd. Het 5-sterrenhotel heeft verder een uitgebreide spa, vijf eetgelegenheden, een pretpark voor kinderen en een van de grootste balzalen van Oman. Het hotel ligt op een hele mooie locatie, tussen het Al Hajar-gebergte en de Golf van Oman, al is het centrum van Muscat wel ver weg. Het behoort tot de Ritz-Carlton hotelketen. ► Boek een overnachting in het Al Bustan Palace Hotel vanaf € 299

Voor het laatst bijgewerkt op 18 juni 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Oman, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/donogl; Booking.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam