Tenzing Travel - Oman

Overnachten en hotels in Oman

Al Bustan Palace Hotel in Muscat
Ritz Carlton Al Bustan Palace Hotel in Muscat

Oman heeft een ruim aanbod van hotels in de steden en dorpen, van 1 ster tot en met 5 sterren. Door de ontwikkeling van het toerisme worden ook in steeds meer afgelegen plaatsen van Oman hotels geopend, zoals de regio rond de bergen van Nizwa en aan de kust bij Sur.

Een kamer in een hotel is relatief duur. In 2013 was de hoofdstad Muscat de duurste plek ter wereld om te overnachten. Muscat heeft de ruimste keuze aan hotels, maar die richten zich vooral op zakenreizigers. Er zijn nog weinig hotels die zich specifiek richten op buitenlandse toeristen. Wel vind je aan de kust een groot aantal luxueuze resorts voor toeristen wat meer geld te besteden hebben. De duurste periode om te overnachten in Oman, is tijdens de wintermaanden. In de zomer gaan de prijzen van hotelkamers soms tot 30 procent omlaag.

In kleinere plaatsen buiten de grote steden kun je terecht in simpele 1- en 2-sterren hotels waar Omaanse mannen en vrouwen overnachten. Het zijn eenvoudige en functionele hotels, maar in het algemeen wel schoon en redelijk. In de slechtste en goedkoopste plaatsen krijg je echter te maken met keiharde matrassen, rond rennende kakkerlakken, loshangende stopcontacten en onbetrouwbare elektriciteit.

In het wild kamperen is toegestaan in Oman, mits je de tent neerzet op een stuk land dat onbewoond en niet gecultiveerd is. Als je wilt kamperen in de buurt van een dorp of als je ziet dat er mensen in de buurt wonen, moet je eerst toestemming vragen. Je kunt op het strand, in de woestijn of in de bergen slapen, en onder een heldere sterrenhemel is dat zeker een onvergetelijke ervaring. Een alternatief is om te overnachten in één van de desert camps in de woestijn. Je betaalt er uiteraard meer voor, maar het is comfortabeler met meer voorzieningen. Vooral in Wahiba Sands vind je woestijnkampen.

Overzicht van hotels in Oman

Hieronder vind je een overzicht van officiële websites van 56 hotels en hotelketens in Oman. Via de websites kun je een hotelkamer reserveren.

Hotelketens in Oman

Bahala

Dibba

Jebel Sifah

Khasab, Musandam

Masirah Island

Hotels in Muscat

Nizwa

Hotels in Salalah

Sohar

Sur

Voor het laatst bijgewerkt op 28 december 2014. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Oman, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam