Overnachten in Istanbul, Turkije

Istanbul overnachtenIstanbul heeft een groot aanbod van honderden hotels, hostels, pensions (pansiyons) en appartementen. De hotels zijn geclassificeerd volgens een sterrensysteem, van 1 tot 5 sterren. Je kunt overnachten in eenvoudige en goedkope hotels met slechts enkele basisvoorzieningen tot luxe hotels die onderdeel zijn van de grote internationale hotelketens.

Een aantrekkelijke optie is te overnachten in een van de oude, historische Ottomaanse herenhuizen in Istanbul, waarvan een groot aantal is omgebouwd tot boetiekhotel. De grootste keuze aan hotels vind je in de wijken Sultanahmet en Taksim.

Zoek je accommodatie voor je trip naar Istanbul?
Reserveer hier een hotel of appartement in Istanbul

Voor een luxe hotel ben je minstens $ 250 kwijt voor een overnachting in een double room. In een middenklasse hotel betaal je tussen de $ 100 en $ 250 per nacht. Een overnachting in een goedkoop hotel kost tot $ 100. Bij de prijs zit toeristenbelasting en ontbijt meestal inbegrepen.

Goedkoop overnachten in Istanbul

De goedkoopste hotels en hostels vind je in de wijk Sultanahmet en de levendige Akbiyik Street. Dit is het meest toeristische deel van de Turkse stad waar je ook veel bezienswaardigheden zijn. De hostels in Istanbul zijn in het algemeen schoon en veilig. Ze zijn een populaire plek voor reizigers om ervaringen uit te wisselen en elkaar te ontmoeten.

In het hoogseizoen, van mei tot oktober, zijn de hostels in de ochtend vaak al vol. Tenzij je heel vroeg in de stad arriveert, is het dus aan te raden in het hoogseizoen vooraf een bed te reserveren. Door de grote vraag naar overnachtingen zijn de laatste jaren ook in de uitgaanswijk Beyoglu veel nieuwe hostels geopend.

Luxe overnachten in Istanbul

Pera Palace Hotel

Een van de meest bijzondere plekken om te overnachten is het Pera Palace Hotel aan de westelijke rand van de bruisende uitgaanswijk Beyoğlu. Hier ervaar je de grandeur uit een periode toen reizen nog heel bijzonder was. Het elegante 5-sterrenhotel is in 1892 gebouwd door de Frans-Ottomaanse architect Alexander Vallaury om reizigers te ontvangen die met de legendarische Oriënt Express naar Istanbul reisden. Hij ontwierp een waar museumhotel in een mix van art nouveau, renaissance en oosterse stijlen. Marmeren badkamers zijn geïnspireerd op de traditionele hamam en kamers hebben hardhouten vloeren, Turkse tapijten, kroonluchters en antieke meubels.

Pera Palace Hotel in Istanbul

Talloze beroemde gasten verbleven in het Pera Palace Hotel, onder wie Ernest Hemingway, koningin Elizabeth, Greta Garbo en vele acteurs, regisseurs, politici en schrijvers. Naar de Britse schrijfster Agatha Christie is nu het restaurant vernoemd. In kamer 101 verbleef Mustafa Kemal Atatürk, de oprichter van het moderne Turkije. Hij ontving er gasten en nam er belangrijke politieke beslissingen. Zijn kamer is nu een mini-museum met persoonlijke spullen van Atatürk. Als je hier verblijft, lijkt het nog steeds alsof je terugkeert naar de jaren twintig van de vorige eeuw. ► Boek een overnachting in Pera Palace Hotel vanaf € 112

Voor het laatst bijgewerkt op 19 januari 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Istanbul, Turkije, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © muratart/Shutterstock.com; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam