autohuur USA

Universal Studios Hollywood, Los Angeles, Californië, Amerika

De beste bezienswaardigheden in Los Angeles

Universal Studios Hollywood in Los AngelesLos Angeles is dé filmstad van Amerika en trekt behalve een legioen wannabe acteurs en actrices dus vele hardcore filmfanaten. Maar ook als gewone filmliefhebber is het de moeite waard een bezoek te brengen aan Universal Studios Hollywood, waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt in de filmwereld. Universal Studios is een pretpark met vele attracties en shows, maar ook een nog altijd werkende filmstudio. In 1915 gingen op een enorm terrein in de San Fernando Valley in het noorden van Los Angeles de deuren open van Universal City, een filmstad waar enkele honderden mensen woonden die dag in, dag uit, bezig waren met het maken van films. In de afgelopen eeuw werden er vele filmklassiekers opgenomen, uiteenlopend van The Phantom of the Opera (1925) tot Steven Spielbergs Jaws en E.T. uit de jaren zeventig en tachtig.

In de loop der jaren is er rondom de filmstudio’s letterlijk een themapark ontstaan waar de magie van het maken van films tot leven komt. Je kunt er een rondleiding krijgen door de studio’s, maar het populairst zijn de attracties, simulators en achtbanen die geïnspireerd zijn op bekende films en tv-series. Favoriete attracties zijn The Wizarding World of Harry Potter, The Walking Dead, The Simpson Ride en Transformers: The Ride 3D. Een spannende attractie is Jurassic Park – The Ride, waarbij je oog in oog komt te staan met prehistorische reuzen, zoals de 15 meter hoge T-Rex. Daarna suis je 26 meter naar beneden via een wilde waterval met een 100-procent garantie dat je doorweekt raakt, dus hou daar rekening mee!

In Universal Studios Hollywood kun je gemakkelijk twee dagen spenderen, vooral als het druk is en de rijen lang zijn. Wanneer je moe bent van de ritjes kun je bijkomen in de CityWalk, een entertainmentcomplex met winkels, restaurants en theaters. Je kunt tijd en geld besparen door online via de website alvast kaarten te kopen, waardoor je bij de entree niet in de wachtrij voor de kassa hoeft te staan. Vermijd de zomer, de weekenden en de dagen dat kinderen vrij van school zijn. Kun je niet anders, dan kun je overwegen een zogeheten Front of the Line Ticket te kopen. Dit kaartje is een stuk duurder, maar daarmee mag je vooraan naar binnen bij shows en attracties. Adres: 100 Universal City Plaza, Universal City (Los Angeles), CA 91608, Verenigde Staten. Website: www.universalstudioshollywood.com

Show in Universal Studios Hollywood, Los Angeles

Voor het laatst bijgewerkt op 21 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Universal Studios Hollywood in Los Angeles, Californië, Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Pixabay; Flickr.com/Kent Buckingham.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam