autohuur USA

Overnachten in Los Angeles, Californië, Verenigde Staten

Om te overnachten in het uitgestrekte Los Angeles heb je een ruime keuze aan hotels, guesthouses, motels, hostels, appartementen en bed & breakfasts. Als je graag in de buurt van de strand en de zee wilt zijn, kun je het beste in de wijken Santa Monica, Venice Beach of Long Beach verblijven. Voor uitgaan en entertainment kies je voor een hotel in Hollywood of West Hollywood (WeHo) en voor chique winkelen slaap je in Beverly Hills. Kom je naar Los Angeles voor cultuur, dan kun je het beste kiezen voor accommodatie in Downtown.

Overnachten in Los AngelesEen van de beroemdste hotels van Los Angeles in het Beverly Hills Hotel aan Sunset Boulevard. Het 5-sterrenhotel is geopend in 1912 en straalt de pure glamour van Hollywood uit. De Amerikaans-Britse actrice Elizabeth Taylor heeft hier zes (van haar acht) huwelijken doorgebracht en het Beverly Hills Hotel speelde een hoofdrol in de komische film California Suite uit 1978. De beroemde en nostalgische Polo Lounge (met roze muren, groene strepen en behang met palmbomen) is nog steeds een favoriet onder filmregisseurs. Alle hotelkamers hebben een marmeren bad en een inloopkast (walk-in closet). Het Beverly Hills Hotel is tegenwoordig onderdeel van de hotelketen Dorchester Collection: www.dorchestercollection.com

Overnachten in Los Angeles is niet goedkoop, dus wees er op tijd bij met reserveren. In de zomer betaal je het meest voor een hotelkamer in de Californische stad. Voor een luxe hotel ben je minstens $300 per overnachting kwijt. De prijs voor een middenklasse hotel ligt tussen de $150 en $300 per nacht. De goedkoopste hotels rekenen tot $150 per nacht.

Buiten de zomer kun je altijd vragen of je korting kunt krijgen. Reken erop dat er bovenop de prijs nog een toeristenbelasting (lodging tax) bijkomt 12 tot 14 procent. Om goedkoop te overnachten is je keuze vooral beperkt tot motels en hostels. Ook betaal je minder voor een hotel als je bereid bent in één van de buitenwijken Burbank, Glendale, Inglewood of North Hollywood te verblijven.

Voor het laatst bijgewerkt op 5 januari 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam