autohuur USA

Brooklyn Bridge, New York City, Verenigde Staten

De beste bezienswaardigheden in New York City

De Brooklyn Bridge is niet zomaar een brug, maar een elegante herinnering aan de geschiedenis van architectonische innovatie in New York. Na de opening in 1883 was de brug een sterk staaltje van technische perfectie en werd al snel als ‘het achtste wereldwonder’ bestempeld. Met de dikke kabels van staaldraad was de Brooklyn Bridge een kwart eeuw lang de langste hangbrug ter wereld. Het was ook de eerste brug over de East River, en verbindt het zuiden van Manhattan met de wijk Brooklyn. Kort na de opening in 1884 liet een circusartiest 21 olifanten over de brug lopen om te laten zien dat deze veilig was.

De Brooklyn Bridge met zijn immense granieten torens is ontworpen door de Duits-Amerikaanse ingenieur John Roebling en zijn zoon Washington Roebling, die de mooiste brug ter wereld wilden bouwen. Pa Roebling heeft de voltooiing van zijn meesterwerk helaas niet kunnen meemaken. Een veerboot verpletterde zijn voet toen hij toezicht hield op de bouw van de brug. Zijn verwonde tenen werden geamputeerd, maar hij weigerde een verdere medische behandeling en overleed in 1869. Zijn zoon, die toevallig ook ingenieur was, voltooide de klus.

De Brooklyn Bridge is nog steeds een belangrijke verkeersader, met dagelijks ruim 120.000 voertuigen, 3000 fietsers en 4000 voetgangers die via de brug de East River oversteken. Het bouwwerk is een belangrijke inspiratiebron geweest voor filmmakers, kunstenaars, schrijvers, dichters en musici, onder wie Andy Warhol en Jack Kerouac. Maar de brug is ook een van de populairste bezienswaardigheden van New York. De Brooklyn Bridge trekt elke dag duizenden toeristen en New Yorkers die genieten van het spectaculaire uitzicht op de wolkenkrabbers van Manhattan en het Vrijheidsbeeld.

De wandeling naar de overkant is een dikke mijl (1825 meter). Je kunt het beste de metro nemen naar Brooklyn, uitstappen op metrostation High Street, en van daar te voet naar Manhattan lopen (metrolijnen A en C). Zo loop je de skyline tegemoet. In Manhattan zijn de dichtstbijzijnde metrostations Brooklyn Bridge/City Hall en Chambers St. Als je de weg niet weet: volg gewoon de menigte. Pas op de brug wel op voor fietsers en joggers die zich tussen de voetgangersdrukte proberen te navigeren.

Voor het laatst bijgewerkt op 28 januari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Brooklyn Bridge in New York City, Verenigde Staten, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam