autohuur USA

Tips voor een vakantie in Philadelphia, Amerika

Een vakantie in Philadelphia beleef je in ‘de geboorteplaats van Amerika’, een stad die een cruciale rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Op deze plek werd op 4 juli 1776 de onafhankelijkheid van Amerika uitgeroepen. De documenten werden ondertekend in de Independence Hall, dat nu een beschermde status heeft van Unesco. Philadelphia was de Amerikaanse hoofdstad van 1790 tot 1800, toen Washington DC nog in aanbouw was.

Het is niet verrassend dat de stad daardoor doordrenkt is van de geschiedenis. Philadelphia heeft op één vierkante mijl de meeste historische gebouwen die in Amerika te vinden zijn. De grootste stad van de oostelijke staat Pennsylvania heeft vele musea, attracties en bezienswaardigheden waardoor je er dagenlang vakantie kunt vieren. ‘Philly’, zoals de stad liefkozend wordt genoemd, heeft het oudste kunstmuseum, de oudste bibliotheek, de oudste markt en de oudste dierentuin van Amerika. Er is meer kunst te bewonderen dan op enige andere plek in The States, met alleen al 4000 muurschilderingen die voor iedereen te zien zijn.

Maar in de loop der jaren is de Philadelphia ook uitgegroeid tot een drukke multiculturele metropool met een grote Ierse en Italiaanse gemeenschap. Met 6,1 miljoen inwoners is het de zesde stad van de VS. Zoals vele andere grote Amerikaanse steden heeft Philadelphia te maken met stadse problemen, met geweld, drugs en misdaad, en zijn er enkele van de 63 wijken die je beter kunt mijden.

Philadelphia is kleurrijk, onder meer door de rijke LGBT-geschiedenis. De stad is de thuisbasis van de wijk Gayborhood, met straten met zebrapaden en straatnaambordjes in regenboogkleuren. De jaren negentig deed de ziekte aids haar intrede, vertolkt in de film Philadelphia. Misschien ken je de straten al voordat je vakantie viert in Philadelphia. Er zijn minstens 85 films opgenomen in de stad.

Groen is een van de kleuren die veel voorkomt. Philadelphia heeft Fairmount Park, het grootste stadspark ter wereld met een oppervlakte van zo’n 4000 hectare. Ook voor de fietsers onder ons heeft de stad wat te bieden, met 685 kilometer aan fietspaden. En met de vele stoepen is het ook een van de beste steden van Amerika die je te voet kunt verkennen. Eigenlijk komt iedereen aan zijn trekken in deze funky metropool die zijn verleden prijst: of je nu van geschiedenis, sport, kunst of lekker eten houdt.

Bezienswaardigheden in Philadelphia

Philadelphia is een van de belangrijkste historische steden van Amerika, waar de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten werd uitgeroepen en de eerste grondwet werd aangenomen. Je vindt er daarom veel bezienswaardigheden met een link naar de geschiedenis, maar je kunt ook een markt bezoeken uit 1893. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Philadelphia

Praktische informatie over een vakantie in Philadelphia

Overnachten in Philadelphia

In Philadelphia zijn genoeg mogelijkheden om te overnachten tijdens je vakantie, met alleen al in het centrum meer dan 12.000 hotelkamers. Als je dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden wilt zijn, kies je een hotel in het Historic District. Hier zijn ook vele restaurants en is genoeg te doen op het gebied van cultuur. Zo kun je er slapen in het historische The Morris House Hotel, dat gevestigd is in een monumentaal pand uit 1787 (en dat is oud voor Amerikaanse begrippen!). Het is een boutique hotel met 15 kamers en een relaxte binnentuin waar je aan de drukte van Philadelphia kunt ontsnappen.

Reizen naar Philadelphia

Philadelphia is vanuit Nederland makkelijk te bereiken. American Airlines vliegt vrijwel dagelijks rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Philadelphia. Het is een vlucht van ongeveer 9 uur. De luchthaven Philadelphia International Airport (PHL) ligt ongeveer 12 kilometer ten zuidoosten van de stad. Elk halfuur vertrekt er een trein van het vliegveld naar het centrum van Philadelphia, die er ruim een kwartier over doet. Philadelphia kun je ook makkelijk met de trein bereiken vanuit New York. De Acela Express van spoorwegmaatschappij Amtrak doet er 1 uur en 20 minuten over. Vanuit Washington D.C. is het een treinreis van 1 uur en 45 minuten.

Voor meer informatie over een vakantie in Philadelphia kun je kijken op de officiële website van het VVV-kantoor: www.visitphilly.com

Voor het laatst bijgewerkt op 24 februari 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Philadelphia, Verenigde Staten van Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam