autohuur USA

Vakantie in Washington DC, Verenigde Staten van Amerika

Tips voor een vakantie in Washington DC

Vakantie in Washington DCEen vakantie in Washington DC beleef je in het politieke machtscentrum van de wereld. In alles heeft het de allure van een hoofstad, met zijn neoklassieke en pompeuze regeringsgebouwen, brede groene boulevards, diplomatieke buzz en invloedrijke congresleden die zich gedragen als ze in hun eentje de Verenigde Staten van Amerika bestieren. Majestueuze monumenten en gedenktekens tonen wat eerbiedwaardige leiders hebben bereikt, en waarom. Het kolossale Lincoln Memorial herdenkt de president die de slavernij afschafte.

Maar Washington DC leeft ook in de huidige tijd, en niet alleen in politieke zin. De Amerikaanse hoofdstad kent een doorlopende stroom van nieuwe bars en restaurants. Ondanks de grote aanwezigheid van mannen met pak en stropdas is de hipsterfactor niet te verwaarlozen, in buurten van Capitol Hill tot U Street. De leukste en meest charmante wijk is ongetwijfeld Georgetown.

Huizen in Washington DCHet is de oudste buurt van Washington DC, met zijn met keitjes geplaveide straatjes en 18e en 19e eeuwse architectuur. Het stadsdeel, gesticht in 1751, was door de eeuwen heen het thuisadres van beroemde Amerikanen als Thomas Jefferson, John F. Kennedy en Elizabeth Taylor. Momenteel kan Georgetown de geflopte presidentskandidaat en voormalig First Lady Hillary Clinton tot een van de beroemde inwoners rekenen (samen met Bill natuurlijk). De wijk is the place to be voor koffie, lekker eten, winkelen en uitgaan, en als je je tussen de locals wilt begeven.

Voor gezinnen en cultuurliefhebbers is Washington DC eveneens de moeite waard om er een paar dagen vakantie te vieren. De stad beschikt over een rijke hoeveelheid parken, maar ook over boeiende musea. Niet weg te denken is een bezoek aan het Smithsonian Institution, ‘het grootste museum ter wereld’. Het instituut bestaat eigenlijk uit 19 musea die alle mogelijke onderwerpen belichten, van schilderkunst tot ruimtevaart. Het is ondoenlijk ze allemaal te bezoeken, pik er eentje uit over je favoriete onderwerp. Het beste nieuws is eigenlijk dat de meeste van deze musea gratis zijn. Boekenwurmen komen aan hun trekken in The Library of Congress, de grootste bibliotheek ter wereld met 128 miljoen boeken, manuscripten, films, kaarten, foto’s en bladmuziek.

Washington DC is een compacte stad en zo on-Amerikaans dat je de meeste bezienswaardigheden te voet kunt verkennen. De oppervlakte is slechts 177 vierkante kilometer, kleiner dan Amsterdam. Rondom het District of Columbia wemelt het echter van de buitenwijken in de aangrenzende staten Virginia en Maryland. Hier vind je rijke wijken met villa’s van de congresleden, senatoren en ambassadeurs, maar ook de armere buurten met de mensen die werken voor hun bazen in de hoofdstad: huishoudelijk personeel, dienstmeisjes, koks, beveiligers, portiers, chauffeurs en secretaresses. Tijdens een vakantie in Washington DC heb je daar eigenlijk niks te zoeken. Beperk je bezoek tot het politieke en culturele hart van het machtigste land ter wereld – dat is al enerverend genoeg.

Bezienswaardigheden in Washington DC

Het Witte Huis in WashingtonWashington DC is sinds 1791 het politieke machtscentrum van Amerika, dus aan bezienswaardigheden is geen gebrek. Je vindt er het Witte Huis en het Capitool, het centrum van de veelgeprezen Amerikaanse democratie. Maar de stad kent ook vele musea en indrukwekkende oorlogsmonumenten. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Washington DC

Voor het laatst bijgewerkt op 9 november 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Washington DC, Verenigde Staten, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam