autohuur USA

Tips voor een vakantie in San Diego, Californië, Verenigde Staten van Amerika

Door Larissa Scheurwater

Vakantie in San DiegoSan Diego is het broertje van Los Angeles en San Francisco. San Diego is zeker een stad die je als Amerika-fan moet bezoeken. De zon schijnt hier zo’n 364 dagen per jaar, reden genoeg om de stad niet over te slaan. Oók heeft San Diego veel te bieden! Je loopt daar over heuvels, het heeft een prachtige, natuurlijke haven én je kunt er goed surfen!

Bezienswaardigheden en activiteiten in San Diego

Downtown San Diego

Ga je naar San Diego, dan is de wijk Downtown een aanrader om te bezoeken. De tram (de San Diego Trolley) is een leuke manier om deze wijk te verkennen. Koop een dagpas van 5 dollar en je kunt overal in- en uitstappen. Wat Downtown heel leuk maakt, zijn de straten, zoals Little Italy en het Gaslamp Quarter. Little Italy zit vol met trendy eetgelegenheden, met als kers op de taart een uitzicht op de haven.

Het Gaslamp Quarter is het ware entertainment district van San Diego. Al in de 19e eeuw stond de wijk bekend om haar vele salons, gokhallen en drukbezochte bordelen. Deze bordelen hebben plaatsgemaakt voor restaurants en andere soorten vermaak, zoals Segway Tours. Ook vind je er het historische Balboa Theatre, waar nog regelmatig concerten worden gehouden.

Een honkbalwedstrijd bekijken

Een ware sportfan? Of altijd bij een honkbalwedstrijd aanwezig willen zijn? Dan moet Petco Park op je to do list staan. De sfeer, het vermaak en de mensen, het is een ware belevenis!

Surfen in San DiegoStap op je surfboard of lig aan het strand

San Diego is een surfparadijs. San Diego is één van de beste plekken in Amerika om te leren surfen. De stad heeft een kleine 115 kilometer aan kustlijn. Er is een enorme variatie. Studenten gaan vaak naar Pacific Beach en de Beach Boys lieten zich voor hun bekende nummer Surfin USA inspireren op Swami’s Beach (San Diego County).

La Jolla is vanwege de relatief rustige golfen een uitstekende plaats om te leren surfen. Aan de overkant ligt Mission Bay en Mission Beach. Coronado Beach mag je ook niet vergeten – dit strand wordt ook wel het ‘beste strand van Amerika’ genoemd.

Weg van alle drukte: een wandeling

Even goed bewegen in San Diego kan uiteraard op de surfplank, maar ook met je wandelschoenen. Om een goede wandeling te maken, kun je beginnen bij het Embarcadero Marina Park en loop dan richting het noorden langs de oostkust van San Diego Bay. Zo kom je langs prachtige jachten, Seaport Village en het USS Midway marineschip. Het is een leuke looproute aan de rand van de stad als je even weg wilt van alle drukte.

Balbao Park in San DiegoEen groot cultureel park: Balboa Park

Balboa Park is een 490 hectare groot cultureel park in San Diego. Je kan het eigenlijk geen park noemen, het is eerder een héél gebied of dorp. Een dorp met diverse musea’s, parken, tuinen, theaters en restaurants. De hoogtepunten van het park zijn de California Bell Tower, de Botanical Building en vele kunstmusea. Het MOPA (Museum of Photographic Arts) is een leuke optie voor hedendaagse kunst. Het Timken Museum of Art heeft een kleine maar mooie collectie van Europese werken. Dit museum mag je zelfs gratis bezoeken.

Praktische informatie over een vakantie in San Diego

Overnachten in San Diego

Voor accommodatie in San Diego heb je het altijd over een aantal nachten, omdat de stad meestal een onderdeel is van een road trip in Amerika. Een gewilde plek voor een overnachting is in de buurt van het strand. La Jolla is een leuke plek in San Diego met erg mooie stranden. Er zijn winkeltjes en restaurantjes én er is zelfs een plek met een zeehondenkolonie. De sfeer is er erg relaxed en kleinschalig, in tegenstelling tot andere delen van San Diego.

Overnachten in San DiegoTen noorden van San Diego vind je Laguna Beach, daar heb je óók prachtige stranden! Het ‘stadje’ is gezellig met leuke terrasjes en restaurantjes en winkeltjes. Midden in het centrum is een strand waar veel wordt gesport.

Ga je wat meer naar het noorden, dan vind je prachtige huizen die dramatisch op de hoge rotskusten gesitueerd zijn met daartussen kleine trappetjes naar de lager gelegen stranden.

Eten en drinken in San Diego

Voor een restaurant-tip is het Gaslamp Quarter een aanrader! Je kunt er bescheiden of chique eten, maar loungen kun je er ook goed. Reserveren is handig als je besluit in een wat duurder restaurant te gaan eten.

Vervoer in San Diego

In San Diego heb je de mogelijkheid om met de bus of metro te reizen. Je kunt een speciale dagkaart kopen voor 5 dollar. Je kunt dan de hele dag gebruikmaken van het openbaar vervoer. Een meerdaagse pas is ook mogelijk en deze kun je voor je vakantie al online bestellen. De pas wordt dan per post toegestuurd.

Je kunt uiteraard ook met de taxi, maar houd er rekening mee dat dit niet goedkoop is. Wil je liever niet met het openbaar vervoer, dan kun je er ook voor kiezen om een auto te huren. Dit kan handig zijn wanneer je tijdens je vakantie in Amerika een rondreis wilt maken. Let er wel op dat parkeren vaak geld kost in het centrum van San Diego.

Voor het laatst bijgewerkt op 27 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in San Diego, Californië, Verenigde Staten van Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam