autohuur USA

Capitool, Washington DC, Verenigde Staten van Amerika

De beste bezienswaardigheden in Washington DC

Capitool in Washington D.C.Het Capitool (The Capitol) in Washington D.C. is het centrum van de Amerikaanse democratie en een wereldwijd erkend symbool van de Verenigde Staten. Het monumentale neoklassieke gebouw in de hoofdstad is de zetel van het Huis van Afgevaardigden (vergelijkbaar met de Tweede Kamer in Nederland) en de Senaat (zeg maar de Eerste Kamer). Het is het zenuwcentrum van de Amerikaanse politiek waar congresleden zaken met elkaar doen, debatteren over nieuwe wetten en stemmen over moties. Het Capitool valt op door zijn enorme koepel, die uitsteekt boven alle andere gebouwen in Washington D.C. Het is geïnspireerd op de koepel van de Sint-Pieterskerk in Vaticaanstad. Het centrale deel is gebouwd tussen 1793 en 1812, maar in de jaren daarna is er van alles bijgebouwd. Tussen 1958 en 1962 is het bordes aan de voorkant nog vergroot, waar nieuwe presidenten hun eed afleggen.

Het interieur is schitterend versierd met fresco’s, reliëfs en schilderijen. Een van de mooiste werken is de De apotheose van Washington, een plafondschildering aan de binnenkant van de koepel. Het is gemaakt door de Italiaans-Amerikaanse kunstenaar Constantino Brumidi. Daaronder hangen aan de muren enorme schilderijen van scènes uit de Amerikaanse geschiedenis. Het Capitool is een van de populairste bezienswaardigheden in Washington D.C. waar je een gratis rondleiding kunt krijgen. Je moet wel van tevoren reserveren via de website. Reken op strenge veiligheidsmaatregelen bij de ingang. Adres: East Capitol St NE & First St SE, Washington D.C.  Website: www.visitthecapitol.gov

Koepel van Capitool in Washington DC

Voor het laatst bijgewerkt op 9 november 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Capitool in Washington DC, Amerika, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam