autohuur USA

Het Witte Huis, Washington D.C., Verenigde Staten

De beste bezienswaardigheden in Washington D.C.

Het Witte Huis in WashingtonMidden in Washington D.C. staat het woonhuis en kantoor van de machtigste man (of vrouw) ter wereld. Het Witte Huis (White House) is al sinds 1800 de residentie van de president van Amerika. Het bevat zalen voor de ontvangst van hoogwaardigheidsbekleders en buitenlandse staatshoofden en natuurlijk de Oval Office, het officiële kantoor van de president.

Het Witte Huis is niet makkelijk te bezoeken. Amerikanen kunnen de presidentiële woning alleen bezoeken door een verzoek in te dienen bij een van de leden van het Amerikaanse Congres. Buitenlanders moeten hiervoor contact opnemen met hun eigen ambassade in Washington. Je moet dit al maanden van tevoren regelen. Heb je toestemming, dan mag je zelf gratis een tour volgen in Het Witte Huis. Hou rekening met strenge veiligheidsmaatregelen. Je kunt het Witte Huis wel goed zien achter een hek, en het is daarom ook een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in de Amerikaanse hoofdstad. Adres: 1600 Pennsylvania Avenue NW, Washington D.C.

Je kunt wel altijd een bezoek brengen aan het nabijgelegen White House Visitor Center. In het bezoekerscentrum leer je meer over de architectuur en de inrichting van Het Witte Huis, welke presidentiële families er hebben gewoond en welke belangrijke gebeurtenissen er hebben plaatsgevonden. Website: www.whitehouse.gov

Voorkant Witte Huis in Washington D.C.

Voor het laatst bijgewerkt op 28 juni 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Witte Huis in Washington D.C., laat het dan aan ons weten via het contactformulier.

Foto's © Wereldreizigersclub; Flickr.com/Ken Lund.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam