autohuur USA

Lincoln Memorial, Washington DC, Verenigde Staten van Amerika

De beste bezienswaardigheden in Washington DC

Lincoln Memorial in WashingtonHet Lincoln Memorial is een imposant en kolossaal monument dat gebouwd is ter herinnering aan Abraham – Abe – Lincoln (1809-1865), de zestiende president van de Verenigde Staten van Amerika. Lincoln werd vooral geprezen omdat hij de slavernij afschafte, dat hij overigens met de kogel moest bekopen. In 1914 begon de bouw van het Lincoln Memorial in het verlengde van de National Mall in Washington DC. Het is gebouwd van wit marmer en kalksteen en ziet eruit als een tempel. Het is omringd door 36 massieve zuilen, die de Staten vertegenwoordigen ten tijde van de moord op Lincoln.

Binnenin staat een groot acht meter hoog standbeeld van de president, gezeten op een stoel. Het monument vormde in 1963 ook het decor van de beroemde toespraak van burgerrechtenactivist Martin Luther King (‘I have a dream‘). Het Lincoln Memorial is 24 uur per dag gratis toegankelijk. Overdag lopen er suppoosten rond die vragen kunnen beantwoorden. Adres: 2 Lincoln Memorial Circle, NW, Washington D.C. Website: www.nps.gov/linc

Lincoln Memorial in Washington DC

Voor het laatst bijgewerkt op 11 november 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Lincoln Memorial in Washington DC, Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam