Met de (sc)Uber naar het Great Barrier Reef

Amsterdam, 2 juni 2019 – Je kunt nu tijdelijk een Uber-taxi nemen naar het Great Barrier Reef, je weet wel, dat prachtige koraalrif voor de oostkust van Australië. Het ritje maak je natuurlijk niet met een gewone taxi, maar met een onderwatertaxi die scUber is gedoopt.

De scUber is een mini-onderzeeër met plek voor twee passagiers en een piloot. Je kunt een diepte bereiken van 30 meter, ongeveer dezelfde diepte die ervaren duikers kunnen bereiken. Door grote ramen heb je een onbelemmerd uitzicht op het grootste koraalrif ter wereld. Zonder duikbrevet kun je dus oog in oog staan met zeeschildpadden, rifhaaien en duizenden kleurrijke vissen die tussen het koraal zwemmen.

Je bestelt de scUber-duikboot gewoon via de Uber-app op je smartphone. Dat kan alleen in de steden Gladstone, Cairns, Port Douglas of Palm Cove, die allemaal aan de Australische oostkust liggen in de buurt van het Great Barrier Reef. Het is een tijdelijke actie van Uber waar je tot en met 18 juni 2019 gebruik van kunt maken.

Een tochtje van 1 uur met de scUber kost wel 3000 Australische dollar (circa € 1850) voor twee personen, beduidend hoger dan een normaal Uber-taxiritje. Bij de prijs zit ook een helikoptervlucht inbegrepen vanaf elke gewenste plek in Queensland. Uber heeft beloofd een deel van de opbrengst te doneren aan een programma voor het behoud van het Great Barrier Reef, dat toch wel zwaar te lijden heeft onder de klimaatverandering.

Uber zegt de eerste te zijn in de wereld waar je via een app een ritje met een onderwatertaxi kunt bestellen. Mogelijk biedt het bedrijf deze service vaker aan, maar het kan ook een eenmalige publiciteitsstunt zijn. Kijk voor meer informatie op de website: www.scuberqueensland.com

Foto's © Scuber Queensland; Queensland Tourism.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!