Wandelen tussen de twee beste stranden van Sydney

Amsterdam, 9 december 2018 – Sydney heeft twee van de beste surfstranden van Australië, maar binnenkort kun je van het ene naar het andere wandelen. Het stadsbestuur werkt aan de Bondi to Manly Walk, een 80 kilometer lang wandelpad langs de kust dat de twee beroemde stranden van Sydney met elkaar verbindt. Al voor de officiële opening is het uitgeroepen tot één van de beste ‘stedelijke wandelingen’ ter wereld.

Bondi Beach is waarschijnlijk het beroemdste strand van Australië, waar elk jaar meer dan 1 miljoen mensen neerstrijken voor die typische Aussie-ervaring van zon, zand en golven waarop je kunt surfen. Het is ook de thuisbasis van ‘s werelds eerste eerste reddingsbrigade op een strand.

In het noorden van Sydney ligt Manly Beach, dat de Britse admiraal Captain Arthur Phillip in 1788 zo noemde omdat hij de inheemse bevolking er zo ‘mannelijk’ vond uitzien. Het strand is beroemd om zijn relaxte sfeer, zo vlakbij het drukke Sydney. Het is bovendien een van de eerste rookvrije stranden ter wereld en per veerboot makkelijk te bereiken vanaf Circular Quay in Sydney.

Tijdens de wandeling tussen de twee stranden passeer je beroemde bezienswaardigheden als het Sydney Opera House en de Harbour Bridge. In een paar dagen tijd loop je langs de grootste natuurlijke haven ter wereld, de heuvels van Sydney, kunstenaarsenclaves en grotten met tekeningen van aboriginals. Ook kom je langs de ‘stoel van mevrouw Macquarie’ die in 1810 door veroordeelde gevangenen in zandsteen is uitgehakt. Volgens een legende zat mevrouw Macquarie, de vrouw van de gouverneur, hier elke dag om te kijken of er schepen uit Engeland zouden aankomen.

Langs het wandelpad komen bewegwijzering en borden die uitleg geven over de historische en culturele betekenis van elke locatie. Onderweg zijn genoeg hotels, guesthouses, cafés en restaurants waar je kunt eten, drinken en slapen. Sommige stukjes van het wandelpad bestaan al, maar voor andere trajecten moet nog toestemming worden verkregen van de landeigenaar. Voor de opening van deze stadswandeling in Sydney kun je de website in de gaten houden: www.bonditomanly.com

Bekijk ook het filmpje hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!