Eindelijk kun je weer op vakantie naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland coronaAmsterdam, 1 mei 2022 – Als een van de laatste landen ter wereld opent Nieuw-Zeeland weer de grenzen voor internationale toeristen. Vanaf 1 mei om 23.59 uur ben je welkom in het land als je volledig bent gevaccineerd tegen het coronavirus. Met andere woorden: vanaf 2 mei 2022 kun je weer op reis naar Nieuw-Zeeland.

Twee doses Moderna of Pfizer of één dosis van het Janssen-vaccin voldoen aan de Nieuw-Zeelandse vereisten voor ‘volledig gevaccineerd’. Op dit moment is er geen boosterprik nodig.

Helaas zijn er nog wel enkele testen nodig als je op vakantie wilt naar Nieuw-Zeeland. Voor vertrek dien je een negatieve PCR-test te laten zien die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen. Je kunt ook kiezen voor een snelle antigeentest die maximaal 24 uur is afgenomen voordat je in het vliegtuig stapt. Als je een herstelbewijs hebt van een recente corona-infectie, moet je nog steeds een test laten afnemen.

Testen na aankomst

Daarnaast moet je na aankomst in Nieuw-Zeeland nog twee antigeentests laten doen. De eerste test moet (gratis) worden afgenomen na het verlaten van de luchthaven op de dag van aankomst. De tweede test vindt plaats op de vijfde of zesde dag na aankomst en mag je laten doen vanuit je accommodatie.

Nieuw-Zeeland coronatest

Als de uitslag positief blijkt te zijn, moet je 7 dagen in quarantaine. Op deze speciale overheidswebsite www.travellerdeclaration.govt.nz moet je voor vertrek alle gegevens van je reis achterlaten en de vaccinatiebewijzen downloaden. De testuitslagen in Nieuw-Zeeland worden hier ook geregistreerd.

Hopelijk duurt het niet al te lang voordat Nieuw-Zeeland weer het ‘normale’ leven oppakt. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, is dat te lezen op deze website: covid19.govt.nz

Wil je weer op vakantie naar Nieuw-Zeeland?
Bekijk hier de reisorganisaties die reizen aanbieden naar Nieuw-Zeeland

Coronabeleid in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland behoorde tot de strengste landen ter wereld om de verspreiding van het verdoemde coronavirus in te dammen. Zo’n 2 jaar zat de grens potdicht en mocht bijna niemand het land in. Deze zero-covid strategie was lange tijd succesvol, maar met de komst van de omikron-variant was er geen houden meer aan.

Mede dankzij een groeiend aantal gevaccineerde Nieuw-Zeelanders probeert de regering nu ‘te leven met het virus’, zoals we dat ook al in Nederland en talloze andere landen doen. ‘Buurland’ Australië opende de grenzen eind februari 2022 alweer voor gevaccineerde reizigers uit het buitenland. Eind april schrapte Australië ook de PCR-test voor iedereen met vaccinaties.

China corona

Er zijn nu nog een paar landen die buitenlandse reizigers weren, ruim 2 jaar na het begin van de pandemie in maart 2020. China blijft voorlopig een no-goarea. Dit land probeert op een zinloze manier met massale isolatie van de bevolking corona buiten de deur te houden. Ook Japan zit nog altijd op slot voor toeristen. Het duurt mogelijk nog maanden voordat je weer op vakantie kunt naar Japan.

Foto's © Shutterstock.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!