Luxemburg introduceert 18 nieuwe wandelroutes

Booking Luxemburg

Luxemburg nieuwe wandelroutesAmsterdam, 17 april 2022 – Je zou denken dat je als wandelaar inmiddels overal wel kunt komen in het kleine Luxemburg. Niets is minder waar! Luxemburg introduceert dit voorjaar maar liefst 18 nieuwe wandelroutes, in de Ardennen in het noorden van het land.

De Luxemburgse Ardennen staan ook bekend als Éislek, een groene regio met uitgestrekte bosgebieden, glooiende heuvels en diepe valleien. Het prachtige landschap maakt dit een ideaal gebied om te wandelen, te fietsen en andere outdoor activiteiten te ondernemen.

Als wandelaar en natuurliefhebber kun je het gebied ervaren op de Éislek Pied, oftewel de ‘Éislek paden‘. Het is een verzameling van de allermooiste wandelingen die de regio Éislek te bieden heeft. Van het historische Clervaux-pad waar cultuur letterlijk ligt ingebed in prachtige natuur, tot meer fysiek uitdagende heuvelachtige routes zoals het wandelpad Esch-sur-Sûre. Op www.visit-eislek.lu staan alle 18 wandelroutes beschreven.

Ontdek de natuur en bezienswaardigheden van Luxemburg!
Boek een wandelvakantie in de Luxemburgse Ardennen vanaf € 330

Cultuur en geschiedenis in de Luxemburgse Ardennen

Naast prachtige natuur en de nieuwe wandelpaden heeft deze streek veel meer te bieden. Ook op het gebied van cultuur, geschiedenis en lokale producten kun je hier je hart ophalen. De vele kastelen, vestingen, musea en traditionele festivals in Éislek laten je de meer dan 1000 jaar oude historie van deze noordelijke Luxemburgse regio ontdekken.

Luxemburg nieuwe wandelroutes Ardennen

In het kleine, knusse dorpje Clervaux, omringd door de prachtige natuur van de Luxemburgse Ardennen, mag een bezoek aan de expositie The Family of Man niet ontbreken. Deze unieke fototentoonstelling heeft niet zomaar de status van Unesco-werelderfgoed gekregen. De indrukwekkende collectie bestaat uit 503 foto’s van 273 fotografen uit 68 verschillende landen. De expositie is mede samengesteld door het toonaangevende Museum of Modern Art (MoMA) in New York.

Bezoek tussen het wandelen door het Kasteel van Bourscheid, het grootste kasteel van Luxemburg. De burcht is gebouwd in het jaar 1000 en is een van de belangrijkste kastelen tussen de Rijn en de Maas. De heren van Bourscheid, die destijds het kasteel bewoonden, behoorden namelijk tot de meest invloedrijke ridderfamilies in deze regio.

Maak kennis met lokale producten

Na een stevige wandeling en culturele activiteiten, ben je in Éislek ook op het gebied van hoogwaardige streekproducten aan het juiste adres. Proef de smaak van Éislek en geniet van ‘puur natuur uit de Our’ met het al 25 jaar lokaal gebrouwen Ourdaller bier. Of ga voor heerlijk warme scheerwol naar de voormalige lakenfabriek Duch vum Sei in Esch-sur-Sûre, waar exclusieve dekens en andere wolproducten worden gemaakt.

Het hele jaar staan er festivals en lokale evenementen op de agenda in Éislek. Zo kun je in Wiltz terecht voor het oudste openluchtfestival van Luxemburg, dat in 2022 plaatsvindt van 26 juni tot 16 juli. Hier staat je een combinatie te wachten van klassieke en hedendaagse muziek en optredens, waaronder dans, opera en musical.

Luxemburg nieuwe wandelroutes Vianden

In de regio ligt verder het mooie middeleeuwse stadje Vianden, dat beroemd is om zijn kasteel. Een van de jaarlijkse hoogtepunten in het kasteel is het Middeleeuwse Festival. Ridders, jongleurs en roofvogel demonstraties vullen het kasteel met leven zoals in de middeleeuwen. Ga terug in de tijd en geniet van een middeleeuwse markt met ambachtslieden en gastronomische specialiteiten.

Reizen naar de Luxemburgse Ardennen

Vanaf Amsterdam is het een kleine 4 uur rijden naar Clervaux in de Luxemburgse Ardennen. Met de trein en de bus ben je ruim 7 uur onderweg, waarbij je onder meer moet overstappen in Maastricht en Luik.

Luxemburg nieuwe wandelroutes Eislek

Hoewel de meeste bestemmingen in Luxemburg prima te voet of per fiets te verkennen zijn, reis je gemakkelijk en duurzaam met het openbaar vervoer, dat in heel het land gratis (!) is. En je bagage reist met je mee via Move We Carry, de bagageservice die je tas van A naar B brengt. Ideaal dus als je meerdere dagen gaat wandelen of fietsen.

Foto's © Visit Éislek; T.W. van Urk/Shutterstock.com; Pigprox/Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!