Badend in luxe de Matterhorn bewonderen

Booking Zwitserland

Matterhorn luxe treinAmsterdam, 14 januari 2024 – Als een VIP en badend in luxe de beroemdste berg van Zwitserland bewonderen: wie wil dat nou niet? Sinds kort kun je met een nostalgische trein de Alpen in boemelen om de 4478 meter hoge Matterhorn te zien. Je wordt volledig in de watten gelegd tijdens de NostalChic treinreis van de Gornergrat-spoorlijn.

Slechts één keer per week vertrekt de luxueuze trein vanuit het chique bergdorp Zermatt voor een klim naar de 3089 meter hoge Gornergrat-berg. Dit is al de hoogste tandradbaan van Europa, die eindigt in het hoogst gelegen spoorwegstation van het continent. Vanaf de top van de Gornergrat heb je het mooiste uitzicht over de Matterhorn.

Je overbrugt een flink hoogteverschil, want Zermatt ligt op 1620 meter hoogte. Met de reguliere tandradbaan kun je al meer dan 125 jaar naar de Gornergrat. In de nieuwe NostalChic-klasse combineer je een opwindend uitzicht echter met ongeëvenaarde luxe.

Wijnen en gegarandeerde zitplaats bij het raam

Je begint de VIP-ervaring in een hotel in Zermatt met een warm welkom, een welkomstdrankje en snacks. Een lokale gids neemt je mee op een spannende tocht door Zermatt, waarna je aankomt bij het dalstation van de Gornergrat Bahn. Hier neem je een kabelbaan naar het 4-sterrenhotel Riffelhaus 1853 op 2548 meter hoogte, al jaren favoriet bij beroemdheden en Hollywood-sterren.

Het is een culinair avontuur te midden van het adembenemende bergpanorama van Gornergrat, belooft de spoorwegmaatschappij. Vervolgens klim je aan boord van een pracht gerestaureerd treinstel uit 1961 voor het tochtje naar de Gornergrat. Je hebt gegarandeerd een zitplaats bij het raam en onderweg worden stops gemaakt om Instagrammable foto’s te maken van de Matterhorn.

Matterhorn luxe trein en uitzicht

Tijdens de treinreis zal een gids je vermaken met leuke anekdotes over de berg. Eenmaal uitgestapt op het eindstation kun je genieten van een ongelooflijk panoramisch uitzicht over de Matterhorn en andere toppen in de Alpen.

Maximaal 22 passagiers

De terugreis omvat een tussenstop bij het Riffelalp Resort op 2222 meter hoogte voor een dessert met koffie of thee. Hier krijg je ook een herdenkingssouvenir van de hele ervaring, die in totaal zo’n 6 uur duurt. Per reis mogen maximaal 22 passagiers mee, dus het is aan te raden tijdig te boeken. De trein vertrekt één keer per week en in juli en augustus twee keer per week.

Matterhorn luxe trein NostalChic

Voor deze belevenis betaal je 320 Zwitserse Frank, oftewel € 343. Goedkoop is het dus niet, maar je kunt altijd nog altijd de goedkopere ‘gewone’ rit boeken met de tandradbaan naar de Gornergrat. Ook is al is het luxueus, toch kun je een glamourachtige outfit beter achterwege laten. Winterschoenen en warme kleding worden aanbevolen. Meer informatie vind je op de website van de Gornergrat Bahn: www.gornergrat.ch

Foto's © Gornergrat Bahn; Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!