Vergeet de crisis: boek een stedentrip naar Beiroet

Amsterdam, 16 september 2018 – Beiroet is niet de eerste stad waar je aan denkt bij een stedentrip. Het is de hoofdstad van Libanon, een land dat grenst aan het getergde Syrië waar al jarenlang een verschrikkelijke burgeroorlog aan de gang is. In het grensgebied met Syrië bivakkeren miljoenen vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden en in Libanon lopen de spanningen tussen de verschillende bevolkingsgroepen soms flink op.

Maar zoals zo vaak, heeft Beiroet óók een andere kant. De stad die vroeger bekendstond als het ‘Monaco’ of het ‘Parijs’ van het Midden-Oosten is weer hip en trendy genoeg voor een stedentrip. Althans, volgens Transavia, die de Libanese hoofdstad vanaf het komende winterseizoen in de dienstregeling heeft opgenomen.

Vanaf 1 november 2018 vliegt de luchtvaartmaatschappij twee keer per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Beiroet, een vlucht van ongeveer 4 uur. Een enkele reis heb je al vanaf € 59. Het is de eerste keer dat Libanon rechtstreeks bereikbaar is vanaf Nederland, dus ook handig voor zakenreizigers.

Volgens Transavia is dit nu het moment om het conflict in het Midden-Oosten even te vergeten en een stedentrip te boeken naar Beiroet. Zodat je je kunt laten verrassen door deze stad met ,,een boulevard met prachtige stranden, een hip uitgaansleven en heerlijke gerechten.”

Ondanks het roerige verleden heeft Beiroet zichzelf weer helemaal op de kaart gezet, zegt de luchtvaartmaatschappij. ,,Beiroet heeft zoveel trendy clubs dat het moeilijk kiezen wordt!” In de zomer kun je op het strand liggen, en in de winter ben je na een uurtje rijden al in een wintersportgebied waar je kunt skiën van 2 kilometer hoge bergen.

Een stedentrip naar Beiroet is weer eens wat anders dan een weekendje Londen of Parijs. Zelf zijn we er jaren geleden geweest, en een bruisende hotspot is het zeker (al is het ook een broeierige en chaotische plek waar politieke onrust nooit ver weg is).

Beiroet is een van de vier nieuwe bestemmingen die Transavia heeft opgenomen in de nieuwe winterdienstregeling. Je kunt ook vliegen vanaf Amsterdam naar de badplaats Eilat in Israël. Vanaf Rotterdam vliegt Transavia naar Nador in Marokko en vanaf Eindhoven naar het populaire Krakau in Polen.

Foto's © Transavia; Flickr.com/Frode Bjorshol; Flickr.com/Ahmad Moussaoui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!