Nieuwe hotels in januari 2017

Iedere maand brengen we een selectie van de beste, leukste en meest exclusieve nieuwe hotels in de wereld, samengesteld door Eveline Schloesser.

Arctic Treehouse Hotel, Rovaniemi, Lapland, Finland

Lapland spreid zich uit over de noordelijkste delen van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Deze boomhutaccommodatie, het Arctic Treehouse Hotel, is een onderdeel van het ‘SantaPark’ en ligt in het Finse gedeelte op de poolcirkel in het midden van een bos. SantaPark is een familiebedrijf met een groot hart en ze hebben een brede variatie aan geweldige activiteiten, zoals sneeuwscooter en hondenslee ritjes, skiën en natuurlijk de jacht op het Noorderlicht als het donker is.

Het thuisfront van de kerstman bevat een indrukwekkende lijst van kerstmis gerelateerde plekjes, zoals de elvenschool, Santa’s postkantoor, mevrouw Claus’ keuken en nog veel meer! Ook al ligt het op de poolcirkel in the middle of nowhere, het SantaPark is makkelijk te bereiken met het vliegtuig, trein of auto en ligt ongeveer 10 minuten van het stadscentrum van Rovaniemi.

Het Arctic Treehouse Hotel zelf is ontworpen door het Finse architectuurbedrijf Studio Puisto en kenmerkt zich door boomhutachtige kamers op palen met grote ramen met een panoramisch uitzicht waardoor de gasten van de schoonheid van Lapland kunnen genieten, en zelfs het Noorderlicht kunnen bekijken vanuit een ‘nest-achtige sfeer’. De kamers zijn er in verschillende uitvoeringen – zo kun je een suite boeken maar ook een ‘glazen kamer’ die twee keer zo groot is. Alle kamers zijn knus en warm ontworpen met een Scandinavisch houten interieur dat lokale traditie en Lapse erfgoed prachtig combineert. Ook al is het buiten koud en wit, de kamers zijn ingericht met genoeg comfort, zoals een ‘en-suite’ badkamer, televisie, gratis wifi, espressokoffie machine en nog veel meer.

Niet alleen in je eigen kamer heb je de mogelijkheid tot een prachtig uitzicht, ook in het restaurant kun je van de prachtige panoramische uitzichten genieten onder het genot van een lokale en continentale keuken. De prijzen zijn in de zomerperiodes wat goedkoper met zo’n € 300 per nacht voor een tweepersoonskamer. In de winter beginnen de prijzen vanaf € 400 per nacht. Website: www.arctictreehousehotel.com

Four Seasons Hotel Ten Trinity Square, Londen, Verenigd Koninkijk

Het heeft even geduurd, maar het Four Seasons Ten Trinity Square Hotel in Londen opent op 26 januari 2017 dan eindelijk de deuren. Voor het luxe 5-sterrenhotel is het voormalige hoofdkwartier uit 1922 van The Port of London Authority gerestaureerd. Het verleden van het pand is terug te zien in de elegante architectuur en interieur door het gehele hotel.

Het hotel introduceert een intieme en persoonlijke ervaring voor internationale reizigers maar ook voor de locals. Zo zijn er honderd gastenaccommodaties (waarvan 89 kamers en 11 suites beide in 4 verschillende uitvoeringen) en 41 privé residenties. De gasten hebben keuze uit drie restaurants & lounges, een luxueuze spa met acht behandelsuites, een ultramodern fitnesscentrum en een prachtig binnenzwembad. Aangezien Londen zoveel verschillende dinerconcepten heeft, is het een ware missie geworden om de dinerervaringen in dit hotel zo uniek en met de hoogste kwaliteit mogelijk te maken. Zo opent onder andere de beroemde Franse chef Anne-Sophie Pic het restaurant La Dame de Pic, en wordt er een Aziatisch concept onthult onder de prachtige boog van het pand.

Het hotel bevindt zich in het centrum van Londen en is maar een paar passen verwijderd van de Tower of London, de Tower Bridge en de rivier de Thames. Na een korte wandeling kom je vanzelf aan bij de kathedraal van St. Paul.

De standaard kamer heeft een bed waarvan jij zelf de matras topper kunt uitkiezen, oplaadpunten naast het bed, thee- en koffiezetapparaat, gekoelde privébar, een grote kluis waar zelfs je laptop in past, een 55” flat screen televisie en natuurlijk wifi. Op aanvraag zijn er ook orthopedische en hypoallergene kussens beschikbaar. De badkamer is geheel in marmer en – niet geheel onbelangrijk – mét vloerverwarming. Er is een ruime walk-in douche en er zijn luxe toilet accessoires (zoals een heerlijke badjas) en een föhn aanwezig.

Verder is er 24-uurs roomservice, zijn er lokale en internationale kranten beschikbaar, en mocht je je schoenen willen poetsen of een oppas nodig hebben voor je baby, dan is ook dat geen enkel probleem. Vanaf € 469 per nacht voor een tweepersoonskamer. Website: www.fourseasons.com/tentrinity

KOTI Bed & Breakfast, Parijs, Frankrijk

De Finse onderneemster Linda Bergroth heeft een pop-up hotel gecreëerd aan de ‘Rive Gauche’ oftewel de linkeroever van de Seine in Parijs. Op deze manier wordt de Finse cultuur gevierd als onderdeel van het ‘Mobile Home 2017’ project. Gasten kunnen bij KOTI Bed & Breakfast een cottage boeken die gevuld is met producten van opkomende designers en gevestigde bedrijven. Zo zijn er door Lapuan Kankurit ontworpen bedlinnen, handdoeken, badjassen en slippers en Innolux lampen voor het simuleren van natuurlijk daglicht om het gevoel van een landelijk Finland te scheppen.

Dit concept gaat er vooral om om het eenvoudige leven weer terug te brengen. De cottages zijn geïnspireerd door de traditionele Finse gasthuisjes: ‘Aitta’. Het is de bedoeling dat de gasten in de back-to-the-nature Finse cultuur worden ondergedompeld. Bergroth claimt dat het de gasten kan helpen te ontsnappen aan de hedendaagse druk en verantwoordelijkheden van het dagelijks leven.

Na een ontspannende nachtrust kun je onder het genot van een Fins ontbijtje gezellig met de andere gasten de dag goed beginnen. De ontbijtruimte is een open ruimte buiten de cottages en is ontworpen door de architecten Mattila & Merz voor Nikari. Mocht je op je privacy gesteld zijn, dan kun je ook lekker in het huisje blijven en gebruik maken van het entertainmentpakket, waaronder korte films, documentaires, animaties en advies voor Finse reizen (via wifi) te zien zijn.

De zes  cottages zullen honderd dagen (van januari tot en met mei 2017) in Parijs blijven. Mocht je willen ontsnappen aan de hedendaagse stress en even bijkomen in een Finse omgeving terwijl je in Parijs bent, dan zul je snel moeten zijn met boeken! Vanaf € 205 per nacht voor een cottage voor twee personen. Voor een cottage voor één persoon betaal je € 92 per nacht. Website: www.kotisleepover.com

Simone’s Kitchen Bed & Breakfast, Antwerpen, België

Simone’s Kitchen Bed & Breakfast is een aanvulling op een bestaand restaurant in het Belgische Antwerpen. De ondernemers streven naar een gezond concept, zowel in het restaurant als in de bed & breakfast met het ontbijt. Simone is de medeoprichter én chef en creëert maaltijden met de meeste verse organische ingrediënten, zoals granen, bonen, groenten, fruit, noten en zaden. Het is haar passie om een gebalanceerde en gezonde keuken te runnen met een brede variatie van smaken en texturen!

Op 15 januari 2017 is de officiële opening van Simone’s Kitchen Bed & Breakfast en is er dus de mogelijkheid om in het hart van Antwerpen te dineren en te overnachten. De kamers zijn geheel in stijl ontworpen en een van de belangrijkste punten was dat het zo comfortabel mogelijk moest worden. Dit is zeker gelukt en na een heerlijke nachtrust mag je genieten van het gezonde ontbijt dat bij de prijs zit inbegrepen.

Om het geheel af te maken is er ook nog de mogelijkheid tot het gebruik van een wellness spa. Gasten die boeken kunnen een keuze maken tussen verschillende massages in de prachtige behandelkamer of heerlijk relaxen in de sauna. Website: www.simoneskitchen.com

Voor het laatst bijgewerkt op 13 januari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over nieuwe hotels in december 2016, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!