Een wereldreis per trein: zo doe je dat!

Amsterdam, 19 januari 2020 –  Wil je op wereldreis maar heb je geen zin om maandenlang te weg te blijven? Heb je wel eens aan de trein gedacht? Je reist op een comfortabele manier en je kunt in relatief korte tijd veel van de wereld zien!

Begin bijvoorbeeld in Amsterdam en neem de trein naar Berlijn. Vanaf daar kun je verder reizen met de Swift, de nachttrein die je naar Moskou brengt, de hoofdstad van Rusland. In Moskou begint de Trans-Mongolië Express (of één van de andere drie treinen) die door Mongolië rijdt en eindigt in Peking (Beijing), de hoofdstad van China (een bezoekje aan de Chinese muur is trouwens écht een aanrader). Als je de treinreis in één keer zou maken, dus zonder onderweg ergens uit te stappen/te overnachten, dan ben je een ruime week onderweg. Vanaf Beijing kun je alle kanten op met de nachttrein, bijvoorbeeld naar Hong Kong.

Nog niet klaar met reizen? Pak dan het vliegtuig naar Australië, waar je ervoor kunt kiezen om in vier dagen zo’n 4000 kilometer af te leggen door de prachtige outback met de Indian Pacific. Een andere optie is The Ghan. Deze trein gaat van Adelaide naar Darwin (zo’n 3000 kilometer) en vice versa. Op de route kun je allerlei leuke activiteiten ondernemen.

Aangezien je toch terug moet naar de andere kant van de wereld om thuis te komen, waarom dan niet via Canada?:) Vanaf Vancouver heb je de keuze: kies je één van de routes van de Rocky Mountaineer (één van de mooiste treinreizen ter wereld) of ga je voor The Canadian? Deze laatste is een 4500 kilometer lange treintocht, die je onder andere door de Canadese Rockie Mountains brengt en waar je de meest spectaculaire landschappen voorbij ziet komen. De eindbestemming van The Canadian is Toronto.

En wat is er nu mooier dan jouw wereldreis afsluiten met een bezoekje aan The Big Apple?! Vanaf Toronto rijdt de trein Maple Leaf (of de trein van Via Rail Canada) naar de eindbestemming New York, waar jij jouw reis in stijl afsluit voordat je weer terug vliegt naar ons kikkerland. Met een koffer vol ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Carmen van Verseveld
Hoi! Ik ben Carmen. Leerkracht basisonderwijs en gek op reizen. Deze passie is 6 jaar geleden begonnen tijdens het maken van een wereldreis. Sindsdien kan ik niet meer zonder. Hoewel ik zo’n 40 landen heb bezocht, groeit mijn bucket list nog sneller. Ik hou ervan om andere mensen te ontmoeten, te leren over nieuwe culturen en vreemde talen. Hoe avontuurlijker, hoe beter!